Hlavní obsah

Motocykly Böhmerland mají sraz na Chvalské tvrzi

Novinky, Zuzana Foglarová

Sraz motocyklů značky Böhmerland (Čechie) je na programu v sobotu 26. května na Chvalské tvrzi v Praze-Horních Počernicích. Bude to již 11. mezinárodní sraz těchto úžasných originálních strojů.

Foto: Zuzana Foglarová

Motocykly Böhmerland

Článek

Tyto jedinečné motocykly vyráběl od roku 1925 ve své dílně v Krásné Lípě mechanik Albin Hugo Leibisch. Pro český trh měly název Čechie a pro německý trh Böhmerland.

Zpočátku je vyráběl na zakázku, ale v roce 1931 pro velký zájem již přešel na jejich sériovou výrobu. Vyrábělo se 5 základních typů a to až do počátku 2. světové války v roce 1939. Ve své době šlo o velice atraktivní motocykly, navíc cenově srovnatelné s jinými výrobci a které si získaly oblibu i mezi sportovními jezdci. Drží také jedno prvenství za litá kola na motocyklu, která vyráběli jako první na světě!  

V krásném prostředí Chvalské tvrze budou na návštěvníky čekat čtyřtaktní jednoválce o obsahu 600 kubíků i jednoválcové dvoutakty o obsahu 350 kubíků v různých provedeních, od sportovního až po užitkové. Mnozí účastníci budou také v dobových motocyklových oblecích.  

Sraz začíná ráno v 9.00 a v areálu Chvalské tvrze bude pokračovat zhruba do 13.00, kdy tyto historické motocykly vyjedou na jízdu Prahou. Zpět do areálu by se měly vrátit okolo 17.30.  

Pokud se budete pohybovat někde po Praze, určitě vás zaujme i trasa „spanilé jízdy“ a její čtyři zastávkové (technické) body:

- asi v 13.30 u Rohanského nábřeží – Šaldovy ulice u autoservisu Michal s. r. o.

- asi v 14.30 další zastávka na Strahově v ulicích Atletická - Zátopkova (vedle servisu Suzuki)

- asi v 15.40 na konečné Waltrovka v Jinonicích

Zpět se pojede do Vršovic a zastávka bude u Vršovického nádraží - asi v 16.30. Konečná bude opět na Chvalské tvrzi v Horních Počernicích.  

Vstup na akci je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám