Hlavní obsah

Mostečtí hráči se v Brně zúčatnili turnajů ve šprtci, air-hockeyi i Chemoplastu

Novinky, Tomáš Vítámvás

Osmadvacet družstev z ČR a premiérově i z Polska se v Brně představilo při patnáctém ročníku Českomoravského poháru v billiard-hockeyi šprtci, mezi nimi i dva oddíly BHC Most – BHC AB STAIN Most a SHL StarColor Litvínov – a složený tým Spojenci Most.

Foto: BHC Most

Czech open 2012 - rod hockey - Chemoplast

Článek

Všichni tři zástupci mosteckého šprtce dopadli hodně podobně. Ze svých základních skupin sice postoupili shodně z druhých míst, poté už ale nepřešli přes play-off a do finále se neprobojovali. Finále, stejně jako loni, bohužel nebylo ozdobou sezóny. Hodně se bránilo a některá družstva zaznamenala i záporná skóre podle nového pravidla o pasivně vedených zápasech. To se stalo osudným i Doudeen Teamu, který jako oběť vlastní taktiky přišel v závěru turnaje o blížící se obhajobu. Vítězem Českomoravského poháru jsou brněnští Dragoni, kteří tím dali zapomenout na zklamání z prvoligového výsledku.

Pět desítek hráčů a hráček z České republiky, Polska a Slovenska bojovalo v Brně také na air-hockeyových a Chemoplastových hřištích při mezinárodním mistrovství ČR – Czech Open. V táhlovém hokeji Chemoplast zvítězil favorizovaný Marek Vrablic ze slovenské Senice. V kategorii žen vyhrála Lucie Ekrtová (Black Sharks Most), nejlepším starším žákem byl Tomáš Sýkora (4. ZŠ Most) a kategorii mladší žáků ovládl Martin Laštůvka (Black Sharks Most). Pěkné celkové šesté místo zaznamenal Ondřej Frýba z Litvínova.

Hodně nečekanou trofej za vítězství v kategorii žen pak přidala Lucie Ekrtová i při air-hockeyové části. Nejlepším mosteckým výsledkem bylo sedmé Matěje Šanoby. Celkově vyhrál Martin Kučera (SHL Brno). Protože v Mostě ani okolí není k dispozici soutěžní air-hockeyový stůl, odehrála mostecká družstva i svá vzájemná utkání v Českém poháru v Brně. Dalším soupeřem jim byl polský tým z Wodzislawi. Po brněnských zápasech je 1. AHC Most velmi blízko páté příčky v Českém poháru, která by jako poslední zaručila tomuto celku postup na MČR. V týmové soutěži na mistrovství ČR mostečtí dosud nestartovali a i mezi jednotlivci byla zatím jejich účast spíše symbolická, v roce 2007 při premiérovém ročníku českých air-hockeyových soutěží.

Na zajištění účasti mosteckých stolních hokejistů na turnajích v Brně finančně přispěl Ústecký kraj.

Závěr roku s sebou přináší hodně zhuštěný program. I v následujícím soutěžním víkendu zamíří dvě družstva do Brna. O Druholigový pohár jedou bojovat šprtcové celky SHL StarColor Litvínov a Old Friends Most. Souběžně se v Mostě hraje poslední kolo 3.ligy. O den dříve zahájí v Janově čtrnáctý ročník Ligy škol v billiard-hockeyi šprtci a hrát se bude i Pohár ZŠ Janov v táhlovém hokeji Chemoplast.

Českomoravský pohár družstev – billiard-hockey šprtec: 1. BHC Dragons Brno, 2. Doudeen Team junior, 3. BHK Orel Boskovice, …, 14. Spojenci Most, 15. SHL StarColor Litvínov, …, 18. BHC AB STAIN Most

Czech Open – air-hockey (Český pohár): 1. Martin Kučera (SHL Exmost Brno), 2. Ladislav Šustáček, 3. Tomáš Mračna (oba Orel Královo Pole)

Czech Open – táhlový hokej Chemoplast (WTHA Tour Master & Český pohár B): 1. Marek Vrablic (Senica), 2. Patrik Procházka (Neofight Brno), 3. Ladislav Šustáček (Orel Královo Pole)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám