Hlavní obsah

Moravský komorní sbor zpíval na vánočním koncertu v Hrabyni

Novinky, Věra Fialová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční koncert Moravského komorního sboru v Charitním centru svaté Kláry v Hrabyni se uskutečnil v sobotu 22. prosince.

Foto: Věra Fialová
Článek

Moravský komorní sbor zakončil sérii adventních a vánočních koncertů, během kterých v prosinci zpíval Rybovu Českou mši vánoční, jak za doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava, tak v komorním provedení s klavírem. Právě v tomto krásném a citlivém provedení proběhl i koncert v Kapli sv. Kláry, která je součástí Rehabilitačního ústavu v Hrabyni - výtěžek byl věnován místní Charitě.

Koncert navodil vánoční atmosféru profesionálním vystoupením Moravského komorního sboru, který kromě České mše vánoční J. J. Ryby vystoupil i s radostným zpěvem písně Narodil se Kristus Pán.

Novoroční koncert Moravského komorního sboru se uskuteční 6. ledna v kostele v Šilheřovicích, kde společně s komorním orchestrem Musica Opavia uvedou převážně skladby W. A. Mozarta.

Reklama

Výběr článků

Načítám