Hlavní obsah

Moravská vysoká škola Olomouc jako třetí česká VŠ vstoupila do NICE Network

Novinky, Radim Weiss

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Masarykově univerzitě v Brně a Baťově univerzitě ve Zlíně byla do mezinárodního sdružení vysokých škol zaměřených na „business“ vzdělávání přijata i MVŠO.

Foto: Radim Weiss

Budova Moravské vysoké školy Olomouc

Článek

Moravská vysoká škola Olomouc byla přijata do mezinárodní univerzitní sítě The New Initiatives and Challenges in Europe (NICE) Network. Ta propojuje vysokoškolské instituce z 21 zemí z Evropy, severní Afriky a Asie.

Sdružení bylo založeno francouzském Nice v roce 1992 s cílem podpořit mezinárodní spolupráci v rámci programu ERASMUS. Hlavním úkolem sdružení je zvyšovat kvalitu evropského vysokoškolského vzdělávání, stanovovat jeho standardy, vytvářet mezinárodní prostor pro sdílení know-how a rozvíjet mobilitu studentů, akademiků, ale i dalších zaměstnanců školy.

V současné době jsou součástí NICE Network i tři české vysoké školy. Po Masarykově univerzitě a Univerzitě Tomáše Bati se členem stala i Moravská vysoká škola Olomouc. Ta o vstup usilovala na výroční schůzi organizace, která proběhla v červnu v belgickém Gentu. Zástupci obou prvně zmíněných českých institucí zde vstup MVŠO do NICE Network podpořili.

MVŠO bude moci nově získaných kontaktů využít při přípravě vědeckých projektů, zapojování inovací do výuky nebo rozvoji její internacionalizace a vzniku mezinárodního studijního programu, na kterém aktuálně MVŠO pracuje.

„Jedním z přínosů vstupu MVŠO do sítě bude například rozšíření nabídky škol pro výjezdy v rámci programu Erasmus+ nebo možnosti čerpání světového know-how v zemích jako Finsko, Belgie či Německo,“ uvedla prorektorka MVŠO pro vnější vztahy Jitka Lidaříková, která vstup do organizace sjednala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám