Hlavní obsah

Monitorovací výbor schválil další projekty z Evropské unie

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dubnu se konalo již sedmé zasedání členů Monitorovacího výboru programu Evropské územní spolupráce 2014 - 2020 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. To podpořilo celkem 14 projektů za 12 miliónů eur z prostředků Evropské unie.

Foto: Alena Lochmannová

Žadatelé z Karlovarského kraje uspěli se dvěma projekty z oblasti vzdělávání.

Článek

Výbor se zabýval především projekty v oblasti vzdělávání a ochrany životního prostředí, které přispějí ke zlepšení vzájemných životních a pracovních podmínek v příhraničí.

Žadatelé z Karlovarského kraje uspěli se dvěma projekty z oblasti vzdělávání. Do aktivit prvního z nich pod názvem "Průmysl 4.0 Implementace digitálního vzdělávání do profesního vzdělávání" se z české strany zapojí Integrovaná střední škola technická a ekonomická v Sokolově a Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje.

„Společně vytvoří vzdělávací modul, který se v realizační fázi projektu otestuje a bude základem pro vzájemnou přeshraniční spolupráci partnerů projektu. Jejich webové stránky se propojí a vzniknou dvě nové laboratoře pro digitální vzdělávání. Ty se vybaví především softwarem, díky němuž se studenti naučí pracovat se speciálními programy. Od projektu si slibujeme zlepšení v oblasti technického vzdělávání a následné uplatnitelnosti absolventů na trhu práce,” uvedl krajský radní Josef Janů.

Díky dalšímu projektu - Pohybová aktivita dětí Karlovarského kraje a regionu Chemnitz v kontextu jejich celodenního režimu a úrovně motorických schopností – vytvoří Západočeská univerzita v Plzni pro vysokoškoláky nový dvoustupňový vzdělávací modul zaměřený na zdravý životní styl a motorické dovednosti. Studenti budou provádět výzkum na základních školách v Karlovarském kraji, na jehož základě budou žákům, učitelům i rodičům doporučovat postupy pro zlepšení motorických dovedností dětí.

Žádosti o dotaci v rámci programu na podporu přeshraniční spolupráce mohou zájemci podávat průběžně. V současné době je možné žádat v prioritních osách 3 - Oblast na podporu vzdělávání a 4 - Posilování institucionálních kapacit veřejných orgánů.

Další informace o projektech naleznete na internetových stránkách Karlovarského kraje. Další zasedání Monitorovacího výboru se uskuteční v září letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám