Hlavní obsah

Modelová kolejiště znovu otevírají své brány v Pečkách

Novinky, Michal Jirásek

Železniční modeláři ve Středočeských Pečkách znovu otevírají brány modelářského klubu široké veřejnosti a zvou na první poprázdninovou výstavu doplněnou o řadu workshopů pro návštěvníky.

Foto: Michal Jirásek

Klubové kolejiště

Článek

V prostorách místní klubovny jsou kolejiště snad všech modelářských velikostí a návštěvníci zde tráví hodiny úžasem nad detailností některých modelových kolejišť.

Na rozlehlém klubovém kolejišti modelové velikosti H0 (1:87) situovaného do doby 70. let Československých státních drah můžete najít 20 vlakových souprav současně v pohybu, pohybující se figurky kosící trávu nebo popíjející vinaře u vinných sklípků známých z jižní Moravy.

Malé, ale i dospělé návštěvníky určitě zaujmou i modely autíček pohybujících se po silnicích na kolejištích, které zastavují na semaforu na červenou, nebo autobusy zajíždějící na zastávky pro netrpělivé modelové cestující.

Na výstavě je několik kolejišť v provozu, s různými modelovými náměty od období páry až po současnost.

Součástí výstavy v měsíci září bude i doprovodný program s workshopy na téma výroba modelových stromečků, malování na trička s železniční tematikou, ale v programu je i prezentace českých firem zabývajících se výrobou doplňků pro železniční modeláře.

V klubovně Sdružení železničních modelářů v Pečkách pořádají výstavu každý první celý víkend v měsíci. Výstava je otevřena 7. a 8. září, v sobotu od 9 do 17, v neděli od 9 do 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám