Hlavní obsah

Močil na zdi domů v centru Prahy, aby naštval strážníky, což se mu povedlo

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivnou zálibu si našel v centru Prahy muž, který si jako čtvernožec začal značkovat rohy domů. Nebylo to z nutkavé potřeby plného měchýře, ale z potřeby naštvat strážníky, jak se později doznal. Těm se jeho znečišťování veřejného prostranství vůbec nelíbilo a došlápli si na něho v mezích zákona.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek krátce po třetí hodině ranní si hlídkující strážníci z Prahy 1 všimli muže, který v Kozí ulici močil na zeď domu. Hlídka muže  vyzvala k prokázání totožnosti a podání vysvětlení. Muž jim však odpověděl, že žádné doklady u sebe nemá a vysvětlovat jim nic nebude. Proto ho strážníci vyzvali, aby je následoval ke zjištění totožnosti na služebnu Policie ČR.

"Muž však hlídce odvětil, že nikam nepůjde. Strážníci jej upozornili, že k předvedení může být použito i donucovacích prostředků a znovu vyzvali muže, aby je v klidu následoval na policii. Ten však opakované výzvy strážníků nebral vážně. Proto ho hlídka  za pomocí chvatů a přiložení pout předvedla na služebnu policie. Po zjištění totožnosti byl  propuštěn a obeznámen s tím, že celá věc bude předána k dořešení správnímu orgánu. Muž však hlídce odvětil, že pokud bude potrestán za tento přestupek, tak za stejné chování už potrestán být nemůže. Proto se po odchodu ze služebny Policie ČR opět vymočil na rohy domů v ulicích Benediktská a Rybná a to přímo před strážníky. Aby se muž zasahujícím strážníkům ještě více pomstil, podal o půl hodiny později na služebně Policie ČR trestní oznámení s tím, že mu strážníci údajně odcizili mobilní telefon," sdělil mluvčí MPP  Bc. Rudolf Rubeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám