Hlavní obsah

Mobilní aplikace Klíč k památkám má oslovit hlavně mladou generaci

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný tištěný průvodce po kapsách, žádné bedekry, české památky budete moc zhlédnout podobně, jako jsou nato zvyklí v některých částech Evropy. Národní památkový ústav představuje projekt Ministerstva kultury ČR Klíč památkám.

Foto: archiv NPÚ

Mobilní aplikace Klíč k památkám

Článek

Hlavně mladé generaci a odrostlejším „hračičkům“ umožní poznat naše památky od A  po Z.

Webový portál a aplikace obsluhovatelné v počítači, tabletu i mobilu umožní snadné vyhledávání, prohlížení a orientaci v širokém spektru památek ve správě NPÚ i dalších hradů a zámků. Přinese přehledně strukturované informace o otevírací době, výši vstupného či službách, které památka nabízí.

Chtějí přilákat hlavně mladou generaci

V nabídce bude možné filtrovat v prvé řadě podle geografické polohy nebo typu akcí, ale třeba i podle toho, zda se na památku smí se zvířaty, je-li bezbariérová či připravuje programy vhodné pro děti.

Selekce cílů umožňuje detailní naplánování průběhu výletu a díky verzi aplikace pro mobilní zařízení bude možné flexibilně reagovat na případné změny a vyhledávat, co by návštěvníky v okolí mohlo ještě zajímat.

Pět plus jedna zdarma

Klíč k památkám otevře symbolicky nejcennější památky Čech a Moravy mladé „e-generaci“. Umožní on-line rezervaci prohlídek, elektronický nákup vstupenek a jeho součástí bude také elektronická forma programu pro věrné návštěvníky. Princip zůstává zachován – za pět zakoupených vstupenek získají návštěvníci šestý vstup na kteroukoli z dalších památek zdarma a automaticky budou zařazeni do slosování o zajímavé ceny.

Novinkou bude zaznamenávání vstupů prostřednictvím QR kódu na zákaznické kartě do elektronického systému. Zachována však bude i konzervativní „papírová“ varianta programu, založená na sbírání razítek do prohlídkového pasu; pas však bude opatřen QR kódem, který nositeli karty umožní kdykoli se k elektronické formě připojit.

Reklama

Výběr článků

Načítám