Hlavní obsah

Mníšeckým zámkem bude provázet místní čarodějnice

Novinky, Marie Charvátová

O víkendu 28. a 29. dubna budou na zámku Mníšku pod Brdy probíhat Čarodějnické prohlídky. Děti si užijí prohlídku plnou zábavy, při které se dozvědí nejen o zvyku pálení čarodějnic, ale i o vaření lektvarů a kouzelných zaříkadlech.

Foto: Anna Čelouchová

Zámek v Mníšku pod Brdy pořádá Čarodějnické prohlídky

Článek

Už jste někdy potřebovali zaříkadlo lásky? Nikdy nevíte, kdy se bude hodit. Nebo kouzlo na pěkné počasí? Když přijdete v sobotu a v neděli 28. a 29. dubna do mníšeckého zámku na Čarodějnické prohlídky, místní Kazimíra vám je třeba prozradí. 

Blíží se pálení čarodějnic, a tak jsou na zámku v Mníšku připraveny speciální dětské prohlídky. Během návštěvy bohatě zařízených komnat, jídelen a salónů uslyší děti zábavné vyprávění o čarodějnickém životě. Zjistí, že čarodějnice se také musí učit a studovat z lexikonu kouzel, že mají své oblíbené zvířecí mazlíčky a také třeba různé módní výstřelky.

Kazimíra dětem prozradí, že musí znát i různé léčivé bylinky a voňavé koření, a taky co všechno přidala do kouzelného kotlíku, když vařila nový lektvar. Ochutnáte?

V Kouzelném sklepení ještě potkáte její kamarádku, místní ježibabu. Má moderní koště a u sebe svého zvířecího mazlíčka. Je osminohý a pořád roste. Nechybí tu ani čert nebo had a netopýři, ale i roztomilejší pohádkové postavy. Třeba princezna nebo anděl. O víkendu bude otevřen i výtvarný ateliér, vyhlídka z hodinové věže a klasické prohlídkové trasy na dvou okruzích.

Reklama

Výběr článků

Načítám