Hlavní obsah

Mladý prostějovský korfbalový tým naplno bodoval

Novinky, Jakub Máša

V sobotu prvními duely vypukla nová sezóna nejvyšší korfbalové soutěže České republiky. V obou zápasech se přitom radovaly domácí celky. V Českých Budějovicích vyhráli Jihočeši 24:18 nad Znojmem a Prostějov nezaváhal na domácí palubovce s Kolínem, který zdolal 20:14.

Foto: Jakub Máša

Korfbal Prostějov

Článek

Prostějov si v prvním dějství vypracoval sedmikošový náskok, který udržel až do konce.

„Z výsledku máme obrovskou radost. Hráli jsme přesně to, co jsme si před utkáním řekli. Věděli jsme, že máme silnější kluky a chtěli toho využívat. To se nám povedlo a i holky se těm kolínským vyrovnaly. Je dobré, že si náš mladý tým dokázal, že může hrát v extralize vyrovnané duely s každým a že na nejvyšší soutěž má. Do dalších střetnutí můžeme jít v klidu,“ těšilo prostějovského trenéra Davida Konečného.

I přes prohru výkon svých svěřenců kolínskou trenérku Radku Čermákovou nezklamal.

„Máme nezkušené mladé kluky, kteří mě příjemně překvapili. Potřebují nějaký čas na rozkoukání, ale mělo by to být dobré. Troufám si tvrdit, že v dalším zápase můžeme stejného soupeře klidně porazit. Moc jsme toho dosud pohromadě nenatrénovali a navíc jsme měli k dispozici jen osm lidí. To se snad v příštím kole změní,“ doufala Čermáková.

SK RG Prostějov - VKC Kolín - 20:14 (14:7)

Rozhodčí: Peter Bušík, Jakub Pernica.

Nejlepší střelci: Galíček Petr 4, Havlová Renata 4, Vyroubal Alexandr 4 - Hurdálková Tereza  6, Motáková Anna 2, Čermáková Radka 2.

Extraliga pokračuje druhým kolem už v sobotu. Znojmo hostí Brno a do Českých Budějovic cestuje Kolín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám