Hlavní obsah

Mladší přípravka FC Nesyt Hodonín po roce obhájila zlaté medaile na halovém turnaji v Líšni

Novinky, Ladislav Netopil

Obrovského úspěchu dosáhli hráči mladší přípravky FC Nesyt Hodonín na líšeňských parketách, kde téměř po roce vybojovali opět 1. místo. Byl to pro kluky ten nejlepší křest jejich nových dresů, které dostali jako motivaci těsně před prvním utkáním turnaje.

Foto: Ladislav Netopil

Vítězný tým FC Nesyt Hodonín

Článek

V menší tělocvičně zdejší základní školy se plně zúročila jejich velká zápasová praxe, kdy žádnému ze soupeřů nic nedarovali a díky důrazu a zarputilosti dokázali odejít ze všech šesti utkání jako vítězové.

V úvodním utkání si poradili s brněnským FK SK Bosonohy po dvou gólech Martina Megy a jednom Sebastiana Papeže 3:1. V následujícím malém okresním derby s FC Kyjov si po nervy drásajícím boji v závěru připsali další vítězství 3:2, dvakrát se prosadil Samuel Netopil a jednou S. Papež.

S pořádajícím SK Líšeň odehráli vyrovnanou partii, ovšem domácím vůbec nepřálo štěstí a díky třem "vlastním" gólům nesyťanům výhru 4:1 prakticky darovali. Do prázdné branky se dvakrát trefil Ondřej Charvát a další dvě branky přidali M. Mega a S. Papež. Pohledné utkání sehráli i s Kohoutovicemi a dvou trefách M. Megy brali všechny body za výhru 2:1.

Po plném bodovém zisku se Slovanem Brno by čekala na Vlčáky záruka prvního místa na turnaji a tak i strategie trenérské dvojice Radim Slovák a Ladislav Netopil zněla jasně. Vycházet z maximálně zajištěné obrany a pokusit se vsřelit aspoň jeden gól. Přesně tak i utkání dopadlo a Martin Mega jediným gólem v utkání zajistil týmu FC Nesyt po výhře 1:0 zisk nejcennějších medailí.

Závěrečný zápas s Ivančicemi, které zatím na turnaji nevstřelily žádný gól, měl být pouhou formalitou. V utkání už byla znát únava všech hráčů a tak se i fotbalovost trošku vytratila. Pomyslnou misku vah překlopil na stranu mladých hodonínských fotbalistů krásným gólem v závěru souboje z přímého kopu skvěle chytající gólman Denis Slovák. Po jednobrankové výhře 1:0 a celkově bez ztráty jediného bodu v celém turnaji se mohli v řadách hráčů i fanoušků rozpoutat vítězné oslavy.

Trenér FC Nesyt Ladislav Netopil po turnaji řekl: "Dva turnaje ve dvou dnech mohly být pro hráče velkou zátěží, ale opak byl pravdou. Zátěž jsme rozložili na všechny hráče a to bylo klíčem k úspěchu. Po čtvrtém místě na sobotním turnaji ve slovenské Nové Dubnici kluci moc chtěli medaile a tak si pro ty nejcennější díky nezdolné bojovnosti a dodržování taktických pokynů zaslouženě došli. Po smutné sobotě na Slovensku teď v Brně jejich oči zářili štěstím a velká pochvala od nás trenérů tak byla samozřejmostí."

Sestava FC Nesyt Hodonín: Denis Slovák, Sebastian Papež, Jan Ochodnický, Ondřej Charvát, Martin Mega, Daniel Netopil, Samuel Netopil, Vladislav Hradil, Lukáš Papež, Kryštof Kosíř, Patrik Škrovánek a Adam Kuja

Konečné pořadí: 1. FC NESYT HODONÍN, 2. SK Líšeň, 3. Tatran Kohoutovice, 4. FC Kyjov, 5. Slovan Brno, 6. FK SK Bosonohy, 7. FC Ivančice

Reklama

Výběr článků

Načítám