Hlavní obsah

Mladiství v Rožnově opět nadýchali - až 1,29 promile

Novinky, Daniel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjezd strážníků po oznámení odhalil na ulici Pod Hrází v Rožnově pod Radhoštěm další opilé děti.

Článek

Vše začalo stížností na hlučné chování skupinky osob na ulici Pod Hrází v Rožnově pod Radhoštěm, kterou obdržela stálá služba městské policie okolo půl deváté večer ve středu 24. října. Na místo byla vyslána motohlídka, která při kontrole této ulice zjistila skupinku osmi, převážně mladých osob.

Při kontrole totožnosti osob bylo zjištěno, že šest z nich je mladší 18 let a navíc jevili známky podnapilosti. Na místo byla přivolána i hlídka Policie ČR, aby nedošlo k útěku některé z osob. 

Následně provedli strážníci u těchto mladistvých a nezletilých vyšetření pomocí orientační dechové zkoušky. Tři mladiství, dívka ve věku 16 let a chlapci ve věku 17 let postupně nadýchali 0,21, 0,25 a 1,29 promile. Tři nezletilé dívky ve věku od 13 do 14 let nadýchaly 0,49, 1,04 a 1,22 promile. Nezletilé dívky byly následně předány rodičům.

Protože si nikdo z těchto šesti dětí nepamatoval, kdo jim vlastě alkohol podal, budou to v následujících dnech zjišťovat strážníci a případně správní orgán, kam bude celá událost předána. Strážníci předají oznámení také místně příslušný sociální odbor městského úřadu. 

Dvanáct mladistvých pod vlivem alkoholu strážníci odhalili již při namátkové kontrole v pátek 19. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám