Hlavní obsah

Mladík měl špatný den, proto ničil vše, co mu přišlo pod ruku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý kolem třetí hodiny ranní přijali operátoři linky tísňového volání oznámení, že na Smetanově nábřeží jde směrem k mostu Legií mladý muž a teleskopickým obuškem ničí věci kolem sebe. Na místo ihned vyjela autohlídka strážníků z Prahy 1.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Operátorka kamerového systému se mezitím na celou událost zaměřila, a to právě ve chvíli, kdy mladík převrhl betonový koš a následně obuškem udeřil do skleněné výplně mýtné věže na mostě Legií. Okamžitě předala kolegům z autohlídky popis muže a do příjezdu strážníků sledovala jeho pohyb.

„Hlídka po kontrole totožnosti vyzvala pětadvacetiletého muže, aby jim vysvětlil, co ho vedlo ničení cizího majetku. Mám špatnej den, odpověděl mladík a pak ještě dodal, že samozřejmě způsobenou škodu uhradí,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Protože byl muž zjevně pod vlivem alkoholu, provedli u něj strážníci orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 1,66 promile. Hlídka následně zadokumentovala poničené věci. Celá věc bude předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

Reklama

Výběr článků

Načítám