Hlavní obsah

Mladíci vykrádající auta už byli dopadeni

Novinky, Pavel Jaňurek

Po několika dnech vykrádání aut byli dopadení mladí zloději. O jejich dopadení se postarali policisté z Karviné z obvodního oddělení číslo 1.

Foto: PČR Karviná

Jedno z vykradených aut v Karviné

Článek

Pouhých pět dní po prvním vloupání do automobilu policisté mají pachatele. Chlapcům ve věku 15 a 17 let bylo během včerejšího dne prokázáno celkem 18 vloupání do osobních automobilů. Jejich teritoriem byly ulice městské části Nové Město, zájmem pak osobní automobily značek suzuki, opel, mitsubishi, fiat, citroen nebo peugeot.

Do vozidel se mladíci vždy vloupali hrubým způsobem, když vyhnuli dveře, případně rozbili okénko. Ve výsledku tak majitelům způsobili daleko větší škody na poškození vozidel než na odcizených věcech.

Z vozidel brali co našli - CD nosiče, autorádia a různé jiné věci. Začátek série vloupání je zaznamenán od noci na neděli 24. července. Policistům se podařilo zajistit dvě autorádia, CD nosiče a drobné předměty. Škoda je prozatím vyčíslena na bezmála na 110 tisíc korun.

"Hoši nejsou pro policisty neznámí. I přes svůj mladý věk mají za sebou bohatou kriminální minulost, především majetkovou, na svědomí mají i jinou trestnou činnost," sdělila por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková mluvčí karvinské policie.

"Policisté trestně stíhali i rodiče staršího z chlapců pro přečin ohrožování výchovy dítěte. Za vinu jim bylo kladeno, že synovi umožnili vést zahálčivý život a porušili tak svou povinnost, která jim vyplývá z rodičovské zodpovědnosti. Trestnímu stíhání pro stejný přečin bude čelit i opatrovník mladšího chlapce," doplnila Viačková.

Obsáhlý spis teď poputuje na kriminální policii. Poté policejní komisař zahájí trestní stíhání vůči oběma chlapcům.

Reklama

Výběr článků

Načítám