Hlavní obsah

Mladíci přepadávali herny, při poslední loupeži zranili nožem servírku

Novinky, Milan Haluška
Aktualizováno

Čtyři loupežná přepadení heren v Karviné a jedno v Českém Těšíně. Právě to mají na svědomí dva mladíci ve věku 23 a 21 let. Bezprostředně po poslední loupeži v noci na neděli byli v centru Karviné oba zadrženi pohotovými strážníky.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Svá loupežná přepadení v hernách začali 28. července. Starší z pachatelů šel vždy předem hernu prohlédnout a informaci o tom, že v herně kromě obsluhy nikdo není, předal svému komplici. 

„Ten pak maskován kapucí a slunečními brýlemi šel na věc. S nožem v ruce proti tělu a pod pohrůžkou násilí požadoval po personálu vydání finanční hotovosti. Peníze z lupu a to částku kolem 40 000 korun pachatelé následně použili pro svou potřebu a to na jídlo, drogy a hrací automaty,” informoval policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Při poslední loupeži spadla klec

V noci na neděli se vydali do herny ve Fryštátské ulici v centru Karviné. Jeden z nich opět maskován vešel do herny a po servírce požadoval okamžité vydání veškeré finanční hotovosti. Přitom ji ohrožoval nožem. Jakmile žena vstala ze židle, na které seděla, ohnal se po ní nožem a na čele ji způsobil asi 5 cm dlouhou, krvácející ránu. Hned poté odcizil číšnický flek a z provozovny utekl.

Strážníci, kteří dorazili na místo, získali od servírky popis pachatele a směru jeho útěku. Informace se okamžitě rozletěly do éteru všem hlídkám.

„Mladší z pachatelů pronásledován strážníky utíkal uličkami okolo tamního archívu na Univerzitní náměstí. Další hlídka mu nadjela opačným směrem. Zde se snažil se svým starším kumpánem něco ukrýt do igelitové tašky. Jakmile však spatřili další hlídku, chtěli z místa utéci. To se jim však již nepovedlo a byli zadrženi. Za přítomnosti přivolaného psovoda Policie ČR se ke spáchání loupežného přepadení doznali," dodal zástupce ředitele karvinské městské policie Václav Ožana.

Oba pachatelé byli v minulosti již několikrát soudně trestáni za majetkové delikty a také za loupežná přepadení. Letos v dubnu se mladší z pachatelů vrátil z posledního výkonů trestu. Na svobodě dlouho nepobyl, jelikož oba aktéry poslal soudce do výkonu vazby. 

Reklama

Výběr článků

Načítám