Hlavní obsah

Mladí cyklotrialisté míří na Světové hry mládeže

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polské Zawiercie bude o víkendu hostit UCI Trials World Youth Games 2014 - mládežnické mistrovství světa v trialu. Českou republiku bude reprezentovat dvanáct jezdců.

Foto: Radek Janka

WYG 2013

Článek

Zajímavé bude sledovat především třináctiletého Marka Pochtiola (Trial klub Žižkovo Pole), který byl v loňském roce jediným českým zástupcem na Světových hrách.

Přesto, že to pro něj tehdy byla na podniku této úrovně premiéra, probojoval se do finále a v konkurenci třiceti jezdců získal vynikající šesté místo. Letos má za sebou vítězství v Evropském poháru BIU v italském Valgogliu a je i vedoucím jezdcem v domácím seriálu.

Dobrou formu letos ukazuje i Tomáš Vepřek (11 let, Biketrial klub Olomouc), další zlatý medailista z Valgoglia, tentokrát v kategorii benjamin.

Světové hry mládeže začínají v pátek registrací závodníků a prohlídkou kontrolních úseků. V sobotu je na programu semifinále kategorií poussin, benjamin, minime, cadet a girls. Finálová kola všech kategorií a vyhlášení vítězů proběhnou v neděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám