Hlavní obsah

Mladá maminka z Kroměříže si plní sen z dětství, bude prodávat točenou zmrzlinu

Novinky, Věra Stojarová

Na Zacharu v Kroměříži se blíží slavnostní otevření nového zmrzlinového stánku. Svůj sen si tak plní maminka Monika Vlčková, která je s malým synkem Mikulášem na rodičovské dovolené.

Foto: Monika Vlčková

Mladá maminka Monika Vlčková si plní sen.

Článek

Po více než dvou letech běhání po úřadech se konečně splní mamince Monice Vlčkové sen. Rozhodla se na mateřské s malým chlapečkem prodávat točenou zmrzlinu. Tato aktivní maminka je sice profesí učitelka tělocviku a po rodičovské dovolené se chystá na návrat do školství. Touha po zahájení vlastního podnikání se zmrzlinou je však pro ní velmi lákavá. V budoucnu plánuje také pojízdné italské autíčko s domácími palačinkami.

„Být na mateřské dovolené je sice náročná činnost, ale není to limit pro začátek podnikání. Na základě mých předešlých zkušeností s prodejem zmrzliny jsem se už jako studentka rozhodla zrealizovat svůj sen a mít práci jako koníček,“ uvedla Monika Vlčková. Stánek ponese název inspirovaný příjmením maminky „Zmrzlina U vlka“ a otevřeno bude do konce září.

Slavnostní otevření stále nemá svůj termín, protože není úplně snadné projít nesnadným procesem papírování. Monika Vlčková ale pevně věří, že v průběhu května začne prodávat zmrzlinu prvním zákazníkům. Podle ní bylo nejtěžší získat veškerá povolení na stavbu prodejního stánku před domem, ve kterém s rodinou bydlí. Nyní už však stánek stojí a dokončují se poslední stavební úpravy. 

Nyní už se maminka zabývá sortimentem. Novinkou tak v Kroměříži budou i tzv. sněhové koule (roztříštěný led) s nejrůznějšími příchutěmi. Ty maminka poprvé objevila ve filmu Geisha a bylo jí jasné, že si tuto novinku pořídí i do svého stánku.

Reklama

Výběr článků

Načítám