Hlavní obsah

Mistrovství ČR 2010 v air-hockey zcela ovládli domácí hráči

Novinky, Tomáš Vítámvás

O víkendu 4. a 5. prosince se v hostinci Pod Skalou v Čebíně uskutečnilo 4. Mistrovství ČR v air-hockey. Celkem 26 nejlepších hráčů uplynulé sezony se zde utkalo o tituly v kategoriích junioři, ženy a muži.

Foto: Tomáš Vítámvás

Mistr ČR v kategorii muži Aleš Mařa z Čebína

Článek

V kategoriích mužů, žen i juniorů se hrálo systémem každý s každým. Tak bylo určeno pořadí hráčů ve finálovém turnaji a tím samozřejmě také mistr.

První se hrála kategorie muži. Tu podle očekávání ovládli místní. V souboji o první místo byl úspěšnější Aleš Mařa před druhým domácím hráčem Martinem Suchým. Na třetí místo se probojoval Martin Kučera (SHL SD EXMOST Brno).

Mezi ženami byla favoritem Denisa Andrýsková z Kroměříže, která mistrovský titul vlastní již z let 2008 a 2009. Ve prospěch domácích hráčů však tentokrát hovořil nejvyšší počet odehraných utkání oproti všem ostatním účastníkům mistrovství. V ženách tak nad všechny hráčky vyčnívala domácí Martina Machatková, která Andrýskovou ve vzájemném souboji porazila. Tím tak byla určena nová Mistryně ČR pro rok 2010. Třetí se umístila Denisa Danielová (Čebín).

Mezi juniory dlouho nebylo jasné, kdo má největší šanci na vítězství. Domácí Halouzka však pod trenérským vedením zkušených domácích hráčů udělal obrovský pokrok během podzimní části sezony a jelikož se nedařilo nejlepšímu hráči v Českém poháru 2010 Jaromíru Procházkovi z Brna stal se tak Halouzka v kategorii junioři Mistrem ČR 2010. Lukáš Procházka se umístil druhý a Jaromír Procházka třetí (oba Brno).

Mistry ČR v družstvech se stal tým SHL SD EXMOST Brno před druhým týmem Čebína a třetím Orlem Královo Pole.

Vítězi Českého poháru 2010, soutěže která sleduje dlouhodobou výkonnost hráče v průběhu celé sezony, se stali: junior – Jaromír Procházka (Brno), žena – Denisa Andrýsková (Kroměříž), muž – Martin Kučera (Brno).

Podrobnosti k soutěžím v air-hockey naleznete na internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz nebo http://www.shlbrno.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám