Hlavní obsah

Mistr ČR v nočním orientačním běhu je z Baníku Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrem České republiky v nočním orientačním běhu v kategorii H 16 se stal Jaromír Mielec, student gymnázia v Ostravě-Zábřehu. Je členem oddílu orientačních sportů Baníku Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Jaromír Mielec v nočním OB 29.10.2011

Článek

Ze soboty 20. dubna na neděli 21. dubna se v Dolním Bousově uskutečnilo Mistrovství ČR v nočním orientačním běhu. Dolní Bousov je malá obec ležící asi 15 km západně od Jičína. Mistrovský závod připravili členové Sportcentra Jičín. Závodu se zúčastnilo 331 závodníků, což je za posledních deset let rekord v účasti.

Jaromír Mielec, člen oddílu orientačních sportů Baníku Ostrava a student gymnázia v Ostravě-Zábřehu běžel závod v kategorii H 16 - mladší dorost ve věku 15 - 16 let.

Start závodu byl ve 21.30 hodin hodin. Závodník běží za absolutní tmy a svítící si velmi dobrým světlem umístěním na hlavě (čelovka). Běží se podle mapy 1:10 000. Trať kategorie H 16 měřila vzdušnou linkou 6,1 km s převýšením 170 metrů. Jaromír musel absolvovat 19 kontrolních stanovišť.

"Sedla mi mapa, to znamená, že jsem přečetl z mapy správné postupy od kontroly ke kontrole. Les byl dobře prostupný a tak jsem v rychlosti běhu mohl využít toho, co jsem v zimním období natrénoval. Udělal jsem v průběhu absolvování závodu pár chyb, ale ty, jak se ukázalo v cíli, udělali i soupeři, kterých bylo v kategorii H 16 sedmadvacet. Ještě padesát minut jsem musel čekat, zda někdo udělá rychlejší čas než já. Nestalo se a tak jsem s časem 43:37 na 6,1 km zvítězil," řekl Jaromír Mielec.

Jaromír je skromný sportovec a především dobrý student. Studuje po celou dobu s vyznamenáním. Má vynikající výsledky v matematice, fyzice a chemii. Mimo sportovní aktivity v orientačním sportu hraje na housle, na klavír, zpívá a poslední dobou i rekreačně plave.

V současné době se připravuje pod vedením svého otce, který také orientační sport provozuje. Vlastně u Mielců běhá celá rodina.

V květnu se zúčastní dalšího mistrovského závodu a to Mistrovství České republiky a Veteraniády v orientačním sprintu. Závod se bude konat 8. května v Chrudimi. Poběží se centrem historického města, v parcích a na sídlišti za přítomnosti České televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám