Hlavní obsah

Místo do Ameriky půjde účetní asi za katr

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je neuvěřitelné, jak dokáží být lidé v touze po penězích naivní. Sedmadvacetiletá účetní z Berounska si myslela, že jí projde odklánění peněz zaměstnavatele do vlastní kapsy. Sice měla zdánlivě účetnictví v pořádku, jenže si začala žít na vysoké noze. Podezření zaměstnavatele se změnilo v jistotu.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Dva a půl roku si mladá žena vymýšlela účetní případy. Vykazovala fiktivní nákupy, a s jídlem rostla chuť, pocit, že se jí nic nestane. Zpronevěřila a utratila tři milióny, za což jí hrozí poměrně vysoký trest odnětí svobody. Defraudantku vyšetřuje policie.

„Vedení firmy nepojalo žádné podezření, a to i s ohledem na skutečnost, že žena byla doposud bezúhonná. V červnu letošního roku začalo být podezřelé, že si účetní pořídila nový automobil v hodnotě 800 000 korun, mobilní telefon za 30 000, korun a chystala se na dovolenou v Americe. Po důkladné kontrole bylo vedením firmy zjištěno, že za vyúčtované nákupy zboží nemá účetní žádné fakturační doklady ani paragony. Nákupy byly totiž pouze fiktivní,” informovala mluvčí Policie ČR Beroun Marcela Pučelíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám