Hlavní obsah

Miss fotbal 2013 vzejde z jedenadvaceti adeptek

Novinky, Lukáš Džurban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový portál www.fotbalzeny.cz pořádá volbu Československé Miss fotbal 2013. Do soutěže se přihlásilo 21 adeptek, převážně z České republiky. Je to první volba Miss v těchto zemích v nejrozšířenějším sportu světa - fotbalu.

Foto: Lukáš Džurban

Fotbal hledá nejkrásnější dívku trávníku

Článek

O ženském fotbale kolují mezi lidmi různé fámy. Někteří si myslí, že fotbal hrají jen ženy nehezkého vzhledu, obecně se jim říká "babochlapi", jiní fotbaloví experti, především z hospodských řad tvrdí, že ženy patří za sporák a na hřišti nemají co dělat.

Pravda je však často jiná. Pokud se na místních fotbalových trávnících mimo mužského družstva okresního charakteru objeví i družstvo žen, mnozí tito zarytí odpůrci pookřejí a navštíví jejich utkání. Nečekaně pak zjistí, že mnohé dívky nejen předvádí kvalitní fotbalové prvky, ale také potěší jejich mužské oko. Časem se tak stává, že ženské zápasy mívají větší návštěvnost než ty mužské.

Mnozí fandové zjistí, že ženy hrají registrované soutěže o třech úrovních, mezi nimiž najdou nejen obě pražské "S", ale třeba i Slovácko, Baník Ostravu, Brno a jiné. Zjistí také, že Sparta hraje Ligu mistryň, že máme několik reprezentačních výběrů a že se ten ženský fotbal bere vlastně celkem vážně.

A tak se vší vážností a zájmem vznikla první, řekněme mezinárodní, soutěž o Miss fotbalových trávníků u nás a na Slovensku. V jejím prvním ročníku se do soutěže přihlásilo 21 adeptek. A jak bylo již napsáno, tak tato volba jen potvrzuje, jak se spousta lidí plete. Všichni pak můžou zjistit, že ženský fotbal je o kráse, a to nejen té fotbalové.

Volba trvá do 15. března tohoto roku a následující den bude známa vítězka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám