Hlavní obsah

MiRaVa, fotbalové spojení přípravek tří obcí v srdci Moravy funguje na výbornou

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt MiRaVa přes všechny překážky slaví úspěchy. Jedná se o netradiční spojení tří obcí, které jsou v jiných věkových kategoriích obvykle soupeři.

Foto: Jana Slováková

MiRaVa, turnaj v Lednici 21.6.2014

Článek

Oddíl přípravek MiRaVa vznikl sloučením družstev fotbalových talentů z blízkých fotbalových obcí Ratíškovic, Vacenovic a později i Milotic, důvodem byl nedostatek dětí stejného ročníku. Takže zatímco ve starších věkových kategoriích se jedná o tři oddíly: FK Baník Ratíškovice, SK Mogul Vacenovice a Agro Milotice, v kategoriích starších i mladších přípravek je to pouze jeden celek s názvem MiRaVa.

Že se netradiční spojení, za normálních okolností rivalů, podařilo více než na výbornou, dokazují letošní výsledky fotbalové přípravky. V sezóně 2013/2014 v okresní soutěži starších přípravek - 1. místo, v okresním přeboru starších přípravek - 1. místo, na turnaji E.On Cup v Hulíně - 3. místo a v závěru sezóny velmi úspěšné vystoupení na turnaji Moravan Cup v Lednici, kde obsadily tři věkové kategorie přípravek (ročníky: 2004, 2005, 2006-2007) dvě stříbrné a jednu zlatou příčku.

Z tohoto závěrečného a skvěle zorganizovaného turnaje v Lednici najdete snímky ve fotogalerii.

Hlavní zásluhu na celém spojení má jistě jeden z hlavních iniciátorů tohoto projektu Pavel Vacula. „Každé začátky jsou těžké. Náročné je to ale nejvíce na dopravu pro rodiče, kteří musí kluky ročníků 2003 a mladších vozit na tréninky buď do Ratíškovic, Vacenovic či Milotic. Vedení všech oddílů nám ale vychází hodně vstříc. Možná právě proto máme tolik úspěchů,” usmívá se Vacula.

„Rodiče k nám vozí hráče ale třeba i z Hodonína nebo z Holíče na Slovensku. Jsme prostě mezinárodní oddíl. Hrajeme taky krajskou soutěž, kde měříme síly s týmy jako je Zbrojovka Brno. Vybíráme si i kvalitně obsazené turnaje, např. na turnaji v Kyjově jsme se utkali s 1. FC Slovácko. To všechno nás posouvá hodně dopředu, tyto konfrontace nám ukazují, co ještě zlepšit,” dodal trenér Vacula.

Celý náročný projekt ale je možné uskutečnit jen díky vstřícnosti trenérů a hlavně ochotě a obětavosti rodičů hráčů přípravek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám