Hlavní obsah

Miniveletrh Slovácka představí rekordní nabídku turistických možností

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř padesát vystavovatelů se představí v pátek 10. dubna od 10.00 do 17.00 hodin na V. miniveletrhu cestovního ruchu Slovácka v uherskohradišťské Redutě. Nabízet se budou nejen propagační materiály, bohatý doprovodný program, ale také ochutnávky tradičních slováckých specialit a vín.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

V prvních letech se miniveletrhu účastnili jen členové našeho sdružení, což jsou města a mikroregiony Regionu Slovácko. Letošní velký zájem ze stran dalších vystavovatelů nás mile překvapil.

„Na V. miniveletrhu se představí téměř padesát vystavovatelů z celé oblasti Slovácka včetně Strážnicka, Hodonínska, Břeclavska, Kyjovska, ale také z dalších oblastí Centrály cestovního ruchu Východní Moravy – Kroměřížsko, Zlínsko a Valašsko.  I letos se zúčastní naši dlouholetí partneři ze slovenského Záhorie a partnerské město Skalica,“ uvedl Květoslav Tichavský, předseda správní rady Regionu Slovácko, který miniveletrh již pátým rokem pořádá.  

Region Slovácko na miniveletrhu představí své stěžejní projekty na sezónu 2015 – Chutě a vůně slovácké kuchyně; 1, 2, 3, 4, 5 Slovácko a dětský svět; Víkend památkových domků a benefitní systém Region Slovácko Pas.

Pro návštěvníky je kromě pestré nabídky vystavovatelů připraven i bohatý doprovodný program, který bude slavnostně zahájen v 10.00 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na vernisáž fotografií RNDr. Ivana Marka s názvem Perly Slovácka, promítání V. dílu DVD Za památkami a historií královského města Uherské Hradiště s komentářem autorky PhDr. Blanky Rašticové.

Přírodním a kulturně historickým areálem Park Rochus návštěvníky provede PhDr. Jan Blahůšek. Chuťové buňky pohladí nejen ochutnávka krajových specialit, ale také povídání autorek Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku II. Do programu se zapojí i studenti Základní umělecké školy Uherské Hradiště s minikoncertem, Střední škola MESIT s přehlídkou nejen krojových klobouků a Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická zajistí občerstvení na miniveletrhu, ale také připraví ochutnávku tradiční slovácké gastronomie.

Na letošním miniveletrhu si přijdou na své všechny věkové i cílové skupiny. Pro malé i velké návštěvníky jsou připraveny dílničky, kde si budou moci sami nazdobit perníček, vymalovat tupeskou růži či vyrobit vlčnovskou papírovou růžičku, kterou se zdobí koně při tradiční jízdě králů.

Sportovně založení návštěvníci si mohou vyzkoušet jízdu na nových koloběžkách z půjčovny Městského informačního centra Uherské Hradiště. Příznivce moderní techniky jistě zaujme ukázka práce s dronem při pořizování propagačních fotografií. Zájemci si budou moci zblízka prohlédnout tři přístroje, od základní až po vysoce profesionální úroveň, a pak žasnout při zručnosti ovládání přístroje i nad záběry, kdy dron vynese fotoaparát nad nádvoří Reduty.

Nedílnou součástí každého veletrhu je i gastronomie, která na miniveletrhu nebude chybět. K ochutnání i prodeji se budou nabízet tradiční slovácké speciality i lahodná vína.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám