Hlavní obsah

Miláček Francie, zpěvačka Zaz, dnes večer na festivalu Colours of Ostrava

Novinky, Kamila Biddle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech se na hudební festival Colours of Ostrava vrací bezprostřední a nakažlivě rozpustilá francouzská zpěvačka Zaz. Poprvé na ostravském festivalu vystoupila před dvěma lety. Dnes znovu okouzlí neobyčejným hlasem a chytlavým repertoárem, ve kterém se snoubí šanson, jazz, pop i latina.

Foto: Yann Orhan

Zaz zazpívá také písničky ze svého nového alba Recto Verso.

Článek

Zaz, vlastním jménem Isabelle Geffroy, se k současné popularitě se tvrdě dopracovala. Od roku 2001 působila v nejrůznějších bluesových a jazzových kapelách, s nimiž vystupovala v Maroku, Baskicku, Japonsku, Kolumbii, na Sibiři i v Egyptě. Zpívala vlastní písničky, ale také populární repertoár od Edith Piaf, se kterou je srovnávána, a pak třeba písničky Serge Gainsbourga či Charlese Aznavoura.

Když se v roce 2006 vrátila do Francie, založila profil na internetových hudebních stránkách MySpace, hrála na ulici a několik roků na to vyhrála v natřískané Olympii pěveckou soutěž mladých talentů. Pak už následoval úspěch za úspěchem – spolupráce s producentem Kerredine Soltanim a vydání debutového alba s jednoduchým názvem Zaz.

Většinu skladeb složila sama, s některými přispěl francouzský písničkář Raphael Haroche. Nyní, po osmi letech, dvou studiových albech, je Zaz důkazem toho, že když se skloubí, talent, píle a láska k hudbě, vznikne interpret, který těší posluchače a vyprodává koncerty i v plátěných kalhotách a bez pozlátka. Dnes večer budete moci Zaz vidět na hlavní stage festivalu Colours od Ostrava od 22:15.

Kromě Zaz se dnes návštěvníci mohou těšit na další interprety, jako jsou retro soul popoví The Asteroids Galaxy Tour z Dánska, turečtí Taksim Trio, berlínská čtveřice Abby hrající mix rocku, popu a techno rave, slovenská zpěvačka Jana Kirchner a čeští interpreti Monkey Business, Anna K. a Vlasta Redl.

Vedle hudebních lahůdek si lze na festivalu Colours of Ostrava vychutnat také hit letošního léta. Během koncertů se návštěvníci mohou osvěžit vodou z čerstvých kokosů přímo ze Srí Lanky.

Reklama

Výběr článků

Načítám