Hlavní obsah

Mikulovem zazní gospel a sólová trumpeta

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní bohoslužby nejsou jediným děním v Továrně, sborovém domě farnosti Evangelické církve metodistické v Mikulově. Ta pravidelně organizuje akce i pro širokou veřejnost a tentokrát zve hned na dva koncerty.

Foto: archiv M-Gospel
Článek

Poslední říjnovou neděli zamíří z Břeclavi do města pod Pálavou M-Gospel, pěvecký soubor, který zpívá gospel a duchovní hudbu. Jeho zřizovatelem je Mamina klub, dirigentem pak Zbyněk Brych. Tóny v jejich podání se rozezní 30. října v pět odpoledne, vstupné je dobrovolné.

O týden později pak v klubovém programu Továrny na mikulovské Purkyňově ulici vystoupí trumpetista Scott Brookins. Hraje ve Spojených státech amerických, Africe a v Evropě v jazzových klubech, koncertních halách, ve věznicích i sirotčincích. Spolupracuje s umělci jako Glen Campbell, Mary Wells, The Platters, George Shearing.

„Scott Brookins je věřící. Navštívil Mikulov s křesťany z Apoštolské církve v Břeclavi, kteří jsou našimi přáteli, a tak ho vzali do Továrny na kávu. Pak už slovo dalo slovo. Rád svými vystoupeními podporuje věřící v bývalém východním bloku,“ vysvětlila Pavlína Kostková z farnosti, jak se organizátorům podařilo dostat na jih Moravy přední osobnost světa sólové trumpety.

Mikulov jej přivítá 6. listopadu, ve Valticích zahraje o den dříve. Oba koncerty začínají od 17 hodin, vstup na ně je dobrovolný.

Továrna přitom slaví rok od svého otevření po rekonstrukci. „Na bohoslužby zatím přicházejí převážně věřící, ale přišlo také několik lidí, kteří Boha zatím osobně neznají. Širokou veřejnost oslovují akce, na které se v uvozovkách nebojí přijít. Koncerty, přednášky a hlavně English campy, kde se primárně vyučuje angličtina a sekundárně mluví o Bohu,“ shrnula Kostková.

Plánují už program na advent. „Několik let spolupracujeme s hudebním uskupením Add gospel z Brna. Pokud se zadaří, vystoupí v předvánočním čase na mikulovském náměstí. Slíbit můžeme Mikuláše pro veřejnost. Ale pozor, bez čertů,“ prozradila Kostková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám