Hlavní obsah

Mikulov zve na Vánoce pod radnicí

Novinky, Dana Smrčková

Kulturní dárky různých žánrů bude Mikulov rozdávat už 10. prosince. Vánoce pod radnicí navíc nabídnou jarmark, dílničky pro děti, zvířátka v betlému a domácí zabíjačku.

Foto: Daniel Kamenár

Betlém se zvířátky potěší malé návštěvníky i letos.

Článek

Druhou prosincovou sobotu se město pod Pálavou zachumlá do sváteční atmosféry. Centrum provoní svařené víno a punč, Náměstí se promění v řemeslnou tržnici a prázdné nezůstane ani pódium. Tradiční akci zahájí v 10 hodin starosta Rostislav Koštial.

Dopoledne vystoupí děti z mikulovských mateřinek Sluníčko a Zelený háj, před polednem zazní koledy v podání slovenské folkové kapely 2 až 3. Na country Vánoce pozvou ve 13 hodin brněnští legendární Poutníci. O rockové rozloučení se půl hodiny po čtrnácté hodině postará Jiří Zonyga se skupinou Větry z jihu. Moderátorská dvojice Retroduo do programu zapojí i diváky, připraví soutěže a hry pro všechny věkové kategorie.

Betlém se zvířátky potěší hlavně děti. Zábavu pro ně připraví v teple tanečního sálu městského úřadu občanské sdružení 7 DNÍ. „Dopolední výtvarné dílničky se zaměří na výrobu květinek z organzy, odpoledne se pak pustíme do vánočních přáníček a jmenovek na dárky,“ upřesnila Jiřka Falková ze sdružení.

Jarmark nabídne originální keramiku, šperky, ručně zdobené textilie, maňásky, hračky, malované kameny, košíkářské výrobky, tradiční perníčky i vánoční dekorace. „Nebudou chybět ani stánky s občerstvením pro zahřátí a pravá moravská zabíjačka ve dvoře hostince U Zajíce,“ doplnila Sylva Chludilová z Mikulovské rozvojové a připomněla tržiště v Hotelu Galant.

Za doprovodu vánočních koled tam návštěvníci mohou ochutnat pečené kaštany nebo nakoupit originální dárky pod stromeček. „Budeme nabízet víno za speciální předvánoční akční ceny, domácí zavařeniny, paštiky a další dobroty jako třeba kachní jatýrka v sádle či pastu z pálavských feferonů,“ prozradila Pavla Francová z obchodního oddělení hotelu.

Adventní tržnice se tam otevře taky 11. prosince, a to v 10 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám