Hlavní obsah

Mikulov zve na Vánoce pod radnicí

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní dárky různých žánrů bude Mikulov rozdávat už 10. prosince. Vánoce pod radnicí navíc nabídnou jarmark, dílničky pro děti, zvířátka v betlému a domácí zabíjačku.

Foto: Daniel Kamenár

Betlém se zvířátky potěší malé návštěvníky i letos.

Článek

Druhou prosincovou sobotu se město pod Pálavou zachumlá do sváteční atmosféry. Centrum provoní svařené víno a punč, Náměstí se promění v řemeslnou tržnici a prázdné nezůstane ani pódium. Tradiční akci zahájí v 10 hodin starosta Rostislav Koštial.

Dopoledne vystoupí děti z mikulovských mateřinek Sluníčko a Zelený háj, před polednem zazní koledy v podání slovenské folkové kapely 2 až 3. Na country Vánoce pozvou ve 13 hodin brněnští legendární Poutníci. O rockové rozloučení se půl hodiny po čtrnácté hodině postará Jiří Zonyga se skupinou Větry z jihu. Moderátorská dvojice Retroduo do programu zapojí i diváky, připraví soutěže a hry pro všechny věkové kategorie.

Betlém se zvířátky potěší hlavně děti. Zábavu pro ně připraví v teple tanečního sálu městského úřadu občanské sdružení 7 DNÍ. „Dopolední výtvarné dílničky se zaměří na výrobu květinek z organzy, odpoledne se pak pustíme do vánočních přáníček a jmenovek na dárky,“ upřesnila Jiřka Falková ze sdružení.

Jarmark nabídne originální keramiku, šperky, ručně zdobené textilie, maňásky, hračky, malované kameny, košíkářské výrobky, tradiční perníčky i vánoční dekorace. „Nebudou chybět ani stánky s občerstvením pro zahřátí a pravá moravská zabíjačka ve dvoře hostince U Zajíce,“ doplnila Sylva Chludilová z Mikulovské rozvojové a připomněla tržiště v Hotelu Galant.

Za doprovodu vánočních koled tam návštěvníci mohou ochutnat pečené kaštany nebo nakoupit originální dárky pod stromeček. „Budeme nabízet víno za speciální předvánoční akční ceny, domácí zavařeniny, paštiky a další dobroty jako třeba kachní jatýrka v sádle či pastu z pálavských feferonů,“ prozradila Pavla Francová z obchodního oddělení hotelu.

Adventní tržnice se tam otevře taky 11. prosince, a to v 10 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám