Hlavní obsah

Mikulov zve na noční prohlídky, návštěvy vinného sklepa i cesty do hlubin jeskyně

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hojně navštěvované město pod Pálavou nabízí turistům v oblíbených památkách pravidelné noční prohlídky a pořádá divadelní večery v zámecké zahradě.

Foto: Archiv Město Mikulov
Článek

Mikulovští ochotníci připravili v zámecké zahradě každou prázdninovou neděli a pondělí od půl deváté večery s divadlem. Zahrají nově nastudovanou hru Klíče bratra Josefa a vystoupí i s komponovaným programem plným scének, hudby, zpěvu, tance a recitace.

V úterý si můžou návštěvníci mezi osmou až desátou večer prohlídnout jeskyni Na Turoldu za světla svíček. „Prohlídková trasa pod vrchem Turold měří 280 metrů a návštěvníci při ní uvidí i tektonickou prasklinu nebo Smaragdové jezírko. Návštěva podzemí v tomto osvětlení rozhodně stojí za to," pozval vedoucí správy jeskyně Na Turoldu Jiří Kolařík.

Středa pak patří nočním kostýmovaným prohlídkám na zámku. „Komentované prohlídky zahrnují návštěvu expozice Galerie Dietrichsteinů, výstavy Z pokladů mikulovských farností, dále návštěvníci zhlédnou zámeckou knihovnu a sklep s obřím sudem. Zde končíme malou degustací moravských vín,“ uvedla Jana Frantelová z Regionálního muzea v Mikulově.

Ve čtvrtek se příznivci netradičních prohlídek setkají Dietrichsteinské hrobce s Bílou paní či kardinálem Františkem Dietrichsteinem a zhlédnou scény z historie této šlechtické rodiny, jejíž ostatky jsou tu vystaveny.

Turistické informační centrum Mikulov pořádá pravidelné prohlídky města, na nichž nyní spojuje turistiku s vinařstvím - denně  od 18 hod. před TIC jsou zájemci zváni, aby si prošli Mikulov s průvodcem a zakončili své poznávání návštěvou vinného sklepa.

Reklama

Výběr článků

Načítám