Hlavní obsah

Mikulov zná semifinalistky Dívky roku

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krása, inteligence a talent si daly v sobotu 19. února dostaveníčko v mikulovském Kinoklubu. Konalo se tam základní kolo celorepublikové soutěže Dívka roku 2011.

Foto: Martin Tesařík

Zleva: Natálie Zemanová (3. místo), Kateřina Rösnerová (náhradnice), Markéta Akaiová (1. místo) a Veronika Hudcová (2. místo).

Článek

Na osm přihlášených dívek čekala volná disciplína, test všeobecných znalostí a rozhovor. U poroty nakonec zabodovala čtrnáctiletá Markéta Akaiová z Břeclavi, do semifinále postupuje z prvního místa. Ráda běhá, jezdí na kole, chodí do přírody a kromě atletiky se intenzivně věnuje veslování. Pro základní kolo se během měsíce naučila sestavu moderní gymnastiky.

„Z dnešních disciplín to pro mě bylo asi nejnáročnější. Naopak v testu byly poměrně jednoduché otázky, takže tam jsem mohla získat hodně bodů,“ přemítala Akaiová. Svůj smysl pro humor prokázala během rozhovoru. Na otázku, zda to mají v životě těžší ženy nebo muži a proč, dokonce začala dramatizovat scénku ze života svých prarodičů. Dívka roku by podle ní měla být určitě inteligentní, vtipná, krásná a sympatická.

Tyto parametry splňuje i druhá postupující, Veronika Hudcová z Břeclavi. Mikulov reprezentuje v trojici semifinalistek Natálie Zemanová.

Pro případ, že by se jedna z postupujících slečen nemohla dalšího kola zúčastnit, vybrala porota ještě náhradnici. Číslo čtyři tak bylo osudné Kateřině Rösnerové z Mikulova. „Viděli jsme vyrovnaný boj a pro všechna děvčata to byla přinejmenším dobrá zkušenost,“ poznamenala Markéta Sojková, ředitelka Mikulovské rozvojové.

Kromě ní za pořadatele v porotě zasedla ještě Pavlína Janderková, dále zástupkyně značkové kosmetiky Andrea Kuchyňková a mužské pokolení reprezentoval Libor Nevím. Všichni se shodli na tom, že kromě vzhledu dali především na úroveň vyjadřování, spontánnost i přirozenost.

Neveřejné semifinále se uskuteční 12. března v mikulovském Městském kině. „Jsem přesvědčená, že dívky, které jsme vybrali, mají šanci i na postup do malého finále,“ dodala Sojková. Malé finále s podtitulem Princové jsou na draka se přitom poprvé uskuteční v Mikulově, a to 27. března v zámeckém sále. Dívky z celé Moravy se tam utkají už před publikem. Výtěžek z akce, na které nebude chybět herec a moderátor Jan Čenský, půjde na charitativní účely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám