Hlavní obsah

Mikulov v zimě vítá turisty svařákem

Novinky, Dana Smrčková

Město pod Pálavou láká návštěvníky na zimní prohlídky se šálkem svařeného vína. Hodinová procházka dokazuje, že Mikulovu neubírá na kráse ani sníh a teploty kolem bodu mrazu.

Foto: archiv města Mikulov
Článek

Turistické informační centrum Mikulov zve do konce března na sezónní objevování půvabů tohoto jihomoravského města. Místní průvodci seznámí zájemce s mikulovskou historií, provedou je po Náměstí s renesančními domy, zámeckou zahradou, židovskou čtvrtí a zavedou je i do zámeckého sklepení s obřím sudem.

Prohlídková skupina by měla mít ideálně patnáct osob, každého přitom zimní exkurze vyjde  na stokorunu. V ceně je vstupné do prohlídkového objektu i svařené víno na zahřátí. Při menším počtu lze domluvit cenu individuálně. Na objednávku je možné pro skupiny zpřístupnit rovněž vybrané expozice Regionálního muzea v Mikulově na zámku, Dietrichsteinskou hrobku či Židovský hřbitov.

„Zimní prohlídky města pořádáme již sedm let, od roku 2010 je obohacujeme šálkem svařeného vína. Naším dlouhodobým cílem je rozšířit turistickou sezónu i na zimní období, zpřístupnit památky mimo standardní otevírací dobu, přilákat tranzity do centra a přiblížit zimní krásy Mikulova,“ shrnula Marcela Koňáková, vedoucí tamního informačního centra.

V loňské zimní sezóně se vydalo po stopách starobylého města zhruba tři sta padesát lidí, oslovuje je především nabídka netradičního zážitku.

Informace podává a rezervace přijímá Turistické informační centrum v Mikulově, tel.: +420 519 510 855, mobil: +420 724 987 900, e-mail: tic@mikulov.cz, www.mikulov.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám