Hlavní obsah

Mikuláš naděluje malým i velkým pacientům v Nemocnici Valašské Meziříčí

Novinky, Radka Miloševská

Mikulášskou nadílku s adventní atmosférou přinesl v předstihu již v úterý 3. prosince Mikuláš se svou družinou 48 pacientům oddělení následné péče a pacientům interního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

Foto: Michal Václav

Mikulášská výprava přišla potěšit pacienty i zdravotníky do Nemocnice Valašské Meziříčí.

Článek

Pacienty dále čeká zpívání vánočních koled od dětí z mateřské školy Hrachovec. Nadělování pokračuje i v pátek 6. prosince na dětském oddělení, kdy Mikuláš opět vykouzlí úsměvy a rozzářené tváře.

Mikulášská parta kaplana Mgr. Petra Vrány rozdala nadílku a potěšila vlídným slovem všechny hospitalizované pacienty na oddělení následné péče a interním oddělení. Jako dáreček si pro pacienty připravili ručně zdobený perníček s adventní tematikou.

„Každoročně zveme Mikuláše, aby nám rozveselil pacienty, kteří si nemohou užít svátky doma s rodinou a musí ho strávit v nemocnici,“ popisuje Petra Žákovská, staniční sestra oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí, kde se nejčastěji zotavují pacienti se zlomeninami z chirurgického oddělení a pacienti z interního oddělení po infekcích, dehydrataci, analgetických infuzích, z nichž většina zůstává i přes vánočních svátky.

Mikulášskou družinu doprovází i canisterapeutická fenka Aki, která pacienty v nemocnici pravidelně navštěvuje a u všech je velmi oblíbená. „Chodí s košíkem sladkostí a sama je nabízí pacientům, kteří ji pohladí a všichni jsou spokojení. Letos měla mikulášská družina oproti loňsku posilu - fenku Bellu, která je nyní v zácviku na canisterapeutického psa a časem vystřídá Aki, aby mohla jít do psího důchodu,“ dodala Petra Žákovská.

Ani dětské oddělení nemine Mikuláš za účasti studentů Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné zdravotnické školy Vsetín, kteří v pátek 6. prosince přinesou dětem nadílku.

„Hodné děti obdrží balíčky s ovocem a sladkostmi. Studenti zdravotní školy dětem zazpívají písničky a zarecitují básničky. Během mikulášské návštěvy i dlouho po ní vždycky panuje přátelská a pohodová atmosféra, která pacienty rozveselí a rozptýlí je,“ uvedla Ludmila Hrbáčková, staniční sestra dětského oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

V současnosti je na dětském oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí hospitalizovaných 10 dětí, které trápí respirační onemocnění, bolesti břicha, horečky, infekce močových cest a zlomeniny horních či dolních končetin. Na rozdíl od pacientům na oddělení následné péče stráví děti v nemocnici zpravidla 3 dny a většina z nich poputuje ještě před Vánocemi domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám