Hlavní obsah

Michael Petr vydal dva nové videoklipy, zatančil si v nich s Alicí Stodůlkovou

Novinky, Pavel Kašpar

Tanečník a zpěvák Michael Petr, který se v tuzemsku proslavil jako taneční partner Lenky Filipové v StarDance II, vydal v polovině května dva nové klipy ke svým písním Jenom tebe a Lenka.

Foto: archiv Michaela Petra

Michael Petr tančí s Alicí Stodůlkovou ve svém novém klipu.

Článek

Michael Petr je skladatelem hudby i autorem textu obou písní. Ve videoklipech si s Michaelem Petrem zatančila kolegyně Alice Stodůlková, která vyhrála spolu s hercem Pavlem Křížem StarDance IV. Tématem písní i klipů je partnerské soužití, které může být harmonické, ale i bouřlivé. Do budoucna je v plánu je také tvorba anglických verzí obou písní.

„Videoklipy na sebe navazují, oba jsou o vztahu milenecké dvojice, klip Jenom tebe je o jejich lásce a Lenka pak o rozchodu, bolesti a naději na návrat. Natáčeli jsme koncem loňského roku na pražském Barrandově. Alice Stodůlková je skvělá tanečnice a jsem moc rád, že se mnou na mých videoklipech spolupracovala,“ uvedl Michael Petr.

Láskyplné soužití v písni Jenom tebe 

Píseň Jenom tebe nabízí zamyšlení nad partnerskými vztahy a vybízí partnery, aby své vztahy prohlubovali, společně strávený čas věnovali vzájemnému poznávání a hledání pevné lásky. Dynamiku vztahů, něhu, romantiku, ale i momenty odloučení podtrhuje latinskoamerický tanec rumba ve scénickém vyjádření. V klipu tančí Michael Petr s tanečnicí Alicí Stodůlkovou, vítězkou StarDance IV., kde byla partnerkou herce Pavla Kříže.

„Myslím, že zamyšlení nad partnerskými vztahy je v dnešní době velmi aktuální. Spoustu z nás totiž nyní tráví celé dny doma, což může vztahy narušit, ale i prohloubit. Písní bych chtěl vyzvat k tomu, aby mezi sebou lidé hledali souznění, vzájemné pochopení a lásku,“ dodal Michael Petr, zpěvák, autor textu i hudby ke své písni s názvem Jenom tebe.

Píseň Lenka je o rozchodu a naději

Videoklip a píseň Lenka je volným pokračováním písně Jenom tebe. Dříve fungující a harmonický vztah se začíná hroutit, partnerka se cítí nepochopena a odchází. Muž tak zůstává sám a nad vztahem přemítá. Smutek ze ztráty dokresluje černobílé zabarvení klipu.

I v tomto klipu si s Michaelem Petrem zatančila známá tanečnice Alice Stodůlková. Vyústění příběhu zůstává otevřené. Ale naděje na návrat zůstává, protože když je láska ta pravá, dočasné odloučení muže pomoci k prohloubení citu a pochopení, co dříve nefungovalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám