Hlavní obsah

Michael Bublé podruhé navštíví O2 arénu

Novinky, Petr Mráček

Kanadského zpěváka Michaela Bublého se zamilovaly nejen teenagerky, jejich maminky i babičky. Se ženami to prostě umí. Přijďte se o tom přesvědčit 17. září na jeho koncert v pražské O2 Areně, kde se představí již podruhé.

Foto: archív autora

Michael Bublé

Článek

O tom, jak velkou hvězdou čtyřiačtyřicetiletý kanadský zpěvák a skladatel Michael Bublé je, svědčí jména velkých jmen světového showbusinessu, se kterými nazpíval duet. Za všechny jmenujme mj. jeho nejoblíbenějšího zpěváka Elvise Presleyho, Tonyho Bennetta, Paula Anku, Barbru Streisand, Barryho Gibba z Bee Gees, Roda Stewarta, Bryana Adamse, Robbieho Williamse, Dianu Krall nebo americkou herečku Reese Witherspoon.

Od chvíle, kdy před šestnácti lety vydal své první album nazvané Michael Bublé, se stal celosvětovou hvězdou první velikosti a prodal pětasedmdesát milionů desek. A to je v dnešní době, kdy se hudba většinou stahuje, vážně co říct.

Letos vyrazil na turné, při kterém odehraje 103 koncertů. V jeho rámci vystoupí i 17. září v pražské O2 Areně za doprovodu svého téměř čtyřicetičlenného big bandu. Když v Praze koncertoval poprvé před pěti lety, nenechali si jeho koncert ujít Karel Gott, Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Štefan Margita, Jitka Zelenková, sourozenci Adéla a Dalibor Gandíkovi, Jiří Langmajer, Vojtěch Dyk, Jan Maxián a Jan Smigmator.

Posledně jmenovaný, Jan Smigmator, se za Bublém vypravil na konci července do Toronta, kde s ním natočil rozhovor pro rozhlasový pořad Klub Evergreen Speciál, který si budete moci poslechnout v sobotu 31. srpna na Českém rozhlase Dvojka v 19.10 hodin a v repríze pak tamtéž v pondělí 2. září ve 21.00 hodin. Povídání Michaela Bublého do češtiny předaboval herec Marek Libert.

Velká hvězda retro popu, swingu, jazzu a soulu Bublé králi českého swingu a moderátorovi Smigmatorovi mj. prozradil: „Nikdy jsem neviděl na živo Sinatru nebo Deana Martina. Když ještě zpívali, byl jsem hrozně malej. Navíc oni už byli hodně staří. Neviděl jsem nic kromě pár klipů na YouTube. I z toho důvodu se cítím jako ochránce Velkého amerického zpěvníku. Ochránce jejich odkazu. To, co oni dokázali, je totiž úžasný. Snažím se na ně navazovat, ale zároveň chci jít dál.”

Michael Bublé, to je zkrátka Sinatra 21. století. Z jeho odkazu sice vychází, ale hranice swingu posouvá. Odkaz dávných swingařů je při jeho koncertě samozřejmě velmi patrný, ale mnohem víc je Bublého koncert současnou popovou show, která nadchne milovníky kvalitní hudby bez rozdílu věku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám