Hlavní obsah

MHD ve Frýdku-Místku najíždí na omezený provoz

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vedení města Frýdku-Místku v pátek 20. března v návaznosti na epidemiologickou situaci kolem koronaviru rozhodlo o omezení MHD. Od soboty 21. března až do odvolání bude MHD ve městě každý pracovní den provozována podle sobotního jízdního řádu. V neděli budou autobusy jezdit jako doposud, tzn. podle nedělního jízdního řádu.

Foto: magistrát FM

MHD a omezení provozu.

Článek

„Tento krok jsme se snažili co nejvíce oddálit, aby nedocházelo k tomu, že autobusy budou přeplněné, což by zvýšilo riziko nákazy. Počet cestujících v autobusech ale klesá. Naopak začíná narůstat počet řidičů, kteří jsou například doma s dětmi,“ uvedl primátor Michal Pobucký.

Přechodem na sobotní provoz by nemělo dojít k rapidnímu nárůstu počtu osob v jednom autobuse. Pokud by tomu tak bylo, je město připraveno přidat další spoj.

Cestující mohou své podněty k případně přetíženým nebo naopak nedostačujícím spojům v souvislosti s přechodem na omezený provoz MHD zasílat primárně společnosti ČSAD Frýdek-Místek případně na odbor dopravy a silničního hospodářství magistrátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám