Hlavní obsah

Mezinárodní turnaj v Bruntále přinesl v podání mladých děvčat výborný basketbal

Novinky, Dalimil Morys

V šestém ročníku turnaje O pohár starosty Bruntálu se v bruntálské sportovní hale ve dnech 26. - 28. září utkala dívčí družstva z Česka, Slovenska, Polska a Rakouska. Prvenství si odvezl rakouský tým Viena D. C. Timberwolves. Druhé místo vybojoval domácí SK Bruntál a třetí příčku slovenská BK Detva.

Foto: Pavel Ivánek

Závěrečný ceremoniál

Článek

Od pátku do neděle mohli příznivci hry pod bezednými koši sledovat vyrovnaná a dramatická utkání. Družstva děvčat ve věku do patnácti let měla poslední možnost porovnat si svou výkonnost před nadcházející soutěžní sezónou.

Letošní ročník byl z hlediska výsledků nejvyrovnanější. Mezi prvním a čtvrtým místem byl v konečném hodnocení rozdíl pouze jednoho bodu. Před zápasy posledního dne měla ještě čtyři družstva šanci na zlatý pohár.

Celkové vítězství si do Vídně odvezlo družstvo D. C. Timberwolves. Při rovnosti bodů rozhodla o jejich konečném úspěchu výhra o jeden koš ve vzájemném zápase s domácí sestavou SK Bruntál.

O třetí příčce se také rozhodovalo na základě vzájemného utkání, které se více vydařilo děvčatům z Detvy. Medaili získaly na úkor katowické sestavy, jež měla ještě šanci v posledním utkání vybojovat zlatý pohár. Porážka o tři body jej odsunula až na konečnou čtvrtou příčku.

Pořadatelé vyhlásili i několik individuálních ocenění. Nejpřesnější mušku měla Sara Solyom (Viena D.C.Timberwolves). Nejužitečnější hráčkou, na základě hodnocení trenérů, se stala P. Roik (MKS MOS Katowice). Do AllStars turnaje byly nominovány Bohušová Kristina (BK Detva), Papadopulosová Michaela (Lokomotiva Krnov), Klamová Natália (TJ Strojár Malacky), Koziara E. (MKS MOS Katowice) a Barnetová Nikol (SK Bruntál).

Konečné pořadí turnaje: 1. Viena D. C. Timberwolves (Rakousko), 2. SK Bruntál, 3. BK Detva (Slovensko), 4. MKS MOS Katowice (Polsko), 5. TJ Strojár Malacky (Slovensko), 6. Lokomotiva Krnov

Basketbalové setkání se podařilo. Děvčata dokázala, že jsou dobře připravená. Přejeme jim úspěch v domácích soutěžích a na shledanou v příštím ročníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám