Hlavní obsah

Mezinárodní studentská konference Porgmun učí studenty řešit problémy předem

Novinky, Tereza Vyhnálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřdenní konference se koná od 21. do 24. března v Parlamentu České republiky pod záštitou jejího předsedy a následně na Anglo-Americké univerzitě na Malé straně. Konference se zúčastní téměř 250 delegátů ze zemí po celém světe, třeba z Německa, Turecka, Španělska, či Izraele.

Foto: Tereza Vyhnálková

Mezinárodní studentská konference Porgmun

Článek

Studenti se na konferenci naučí řešit problémy, které teprve přijdou. Hlavním tématem březnové studentské konference Porgmun, pořádané pražskými studenty, jsou nedostatky současného světa. Jedná se například o nedostatečnou komunikaci, neochotu ke vzájemné spolupráci, despekt k ostatním. 

Jedná se o jednu z mnoha světových MUN (Model United Nations) konferencí, které simulují fungování Organizace spojených národů. Studenti společně řeší mezinárodní otázky a debatují o globálních problémech, které se projednávají na zasedáních OSN.

Porgmun si dává za cíl naučit mladé lidi spolu komunikovat a vést dialog, bez ohledu na jejich názor či zaujetí. Studenti se učí diskutovat, nalézat zásadní otázky současného světa, rozpoznávat klíčové problémy a následně je řešit.

Akci pořádají žáci pražských gymnázií Nový PORG a PORG Libeň. Organizační tým čítá téměř 40 lidí a příprava akce trvá téměř celý rok.

„Máme minimální rozpočet a vše děláme v našem volném čase. Jsme ale přesvědčeni, že děláme dobrou věc. Snažíme se vzbudit vzájemné porozumění, aby spolu lidé lépe vycházeli a společně se zabývali důležitými otázkami naší doby,“ vysvětluje jedna z organizátorek Barbora Lišková.

Reklama

Výběr článků

Načítám