Hlavní obsah

Mezinárodní carromový turnaj napíše v sobotu v Praze své sedmé pokračování

Novinky, Zbyněk Fojtík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již sedmý ročník mezinárodního carromového turnaje se uskuteční v sobotu 17. listopadu. Konat se bude v aule Husitské teologické fakulty UK v Praze.

Foto: Zdeněk Tichý

Z carromového turnaje 2011

Článek

Carrom Open Cup je největším turnajem v ČR a za dobu svého trvání si získal jméno i v Evropě. Tradičně se mimo domácích hráčů zúčastní také špičkoví hráči z Německa, Polska, Švédska a Itálie, včetně hráčů z Indie a Nepálu, žijících v Evropě. Někteří přijedou přímo z mistrovství světa, které se v minulých dnech odehrálo na Srí Lance.

Carrom je desková hra původem z Indie, někdy také nazývaná indický kulečník. Dnes je rozšířená nejen po celé Asii, své příznivce již několik desetiletí získává i v Evropě, Americe a Austrálii.

V České republice se carrom organizovaně hraje sedmým rokem, především v Praze a Pardubicích. S touto hrou jste se již mohli seznámit například na populárním Festivalu bollywoodského filmu v pražském Světozoru, v Klubu v Jelení, v Kavárně Dobrá trafika, v Bajkazylu nebo na Deskohraní.

Turnaj startuje v 10.00 hodin a finále je naplánováno na 19.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám