Hlavní obsah

Městský běh Karvinou přilákal skoro dvě stovky závodníků

Novinky, Ondřej Sikora

V tropickém letním dnu se konal v sobotu 4. července Městský běh Karvinou. V hlavním běhu na deset kilometrů závodilo přes 130 běžců a běžkyň. Doprovodných běhů se poté zúčastnilo přes padesát atletů. Z celkového vítězství v hlavním běhu se mohl radovat Tomász Wrobel z polského Dziegielowa.

Foto: Ondřej Sikora

Na start hlavního běhu se postavilo přes stovku běžců

Článek

Už jedenáctý ročník běhu byl v centru pozornosti lokálních, ale také polských běžců. Všichni se mohli těšit na novou trať, která vedla kolem Darkovskému mostu ke Společenskému domu.

Začínalo se jako tradičně na Masarykově náměstí, kde se také konal doprovodný program a ostatní běhy. „Letos jsme museli změnit trasu běhu z důvodu rekonstrukce zámku, kolem kterého vedla stará trať,” komentoval změnu předseda atletického klubu TJ Jäkl Karviná Michal Broda.

Přítomní si mohli vyzkoušet testování koloběžek, děti poté disciplíny ze sady Kids athletic. Pro dětské a mládežnické kategorie byly připraveny běhy od 200 do 600 metrů. Pro kondiční běžce bez rozdílu věku poté běh na tisíc metrů.

Hlavní závod opanoval Tomász Wrobel v čase 33:43, což v teplém letním počasí je hodnotný výkon. Zároveň zvítězil v kategorii čtyřicet až padesát let. O patnáct vteřin za ním dorazil vítěz hlavní kategorie do čtyřiceti let Roman Hurník z Kroměříže. O pár minut později dorazila vítězka ženských kategorií Nataliia Malaia z Goral Marathon teamu v čase 41:58.

Pochvalu za statečný výkon v těžkých klimatických podmínkách zaslouží všichni běžci, obzvláště poté nejmladší a nejstarší atleti. Těmi byli dvanáctiletá Kateřina Supiková z Jablunkova a třiasedmdesátiletý Nikolaos Tsametis z místního běžeckého oddílu. „Podmínky byly těžké pro všechny. Obdivuji všechny závodníky i pomocníky, že toto tropické počasí ve zdraví zvládli,” zhodnotil klimatické podmínky Broda.

Pořadatelem běhu byl atletický klub TJ Jäkl Karviná ve spolupráci s běžeckým klubem SAK Ložiska Karviná a Sokolem Karviná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám