Hlavní obsah

Městské policii v Domažlicích slouží nový vůz

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové zásahové vozidlo má od čtvrtka Městská policie v Domažlicích. Přímo od zástupce dodavatele PRIMO CAR Cheb, s.r.o. jej převzal místostarosta pověřený řízením městské policie Zdeněk Novák a také velitel městské policie Petr Kubal. Nové auto domažlickým strážníkům výrazně usnadní práci.

Foto: Město Domažlice

Nové zásahové vozidlo má od čtvrtka Městská policie v Domažlicích.

Článek

Sedmnáct domažlických strážníků městské policie mělo v současné době k dispozici pouze jedno vozidlo. Jakmile byla hlídka u složitějšího výjezdu nebo například vezla opilce na záchytnou stanici do Plzně, nebyli další strážníci mobilní. I to byly důvody, proč se domažlická radnice rozhodla pořídit městské policii další vůz.

„Nyní budou moci strážníci lépe reagovat na případná další oznámení a chod městské policie tak bude lépe zabezpečen,” uvedl místostarosta Zdeněk Novák.

„Výhodou nového vozu je také kamerový systém, který dokáže zaznamenat přestupky páchané před i za vozidlem. Záznamy budou uchovávány 15 dní. Také zavazadlový prostor vozu je speciálně vybaven tak, aby strážníkům při výkonu služby vyhovoval,” upřesnil velitel MP Domažlice Petr Kubal.

Speciálně upravené vozidlo Dacia Duster 4 x 4 má pohon na plyn a provoz by tak měl být výrazně levnější. Domažlickou radnici auto vyšlo na 604 579 Kč včetně DPH.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám