Hlavní obsah

Městské divadlo Zlín uvede v Šachmatu premiéru inscenovaného čtení Láska je slípka

Novinky, Michaela Mitáčková

Premiéra dalšího inscenovaného čtení na téma Slovenskýma očima se uskuteční 4. února v 19.00 v kavárně Šachmat ve 14I15 BAŤOVĚ INSTITUTU ve Zlíně. Tentokrát Městské divadlo Zlín vybralo prvotinu slovenské autorky Lucie Piussi Láska je slípka.

Foto: archiv Městské divadlo Zlín

Režisér Dodo Gombár.

Článek

Čtení režíruje někdejší umělecký šéf zlínského divadla Dodo Gombár. Hostem večera bude překladatel knihy Ondřej Mrázek, moderuje dramaturg zlínského divadla Vladimír Fekar.

Básník Karol, herec David, milionář Noro a Lena: tři muži a jedna žena. Příběh Leniných milostných vzplanutí a zklamání, vášně a hledání lásky zavede diváky do bohémského prostředí Bratislavy, ale i Prahy.

Lucia Piussi živým až slangovým jazykem podala velmi přímou výpověď o intimním životě současné ženy a o její snaze najít osobní i profesní ukotvení. Hlavní roli svěřil režisér Martě Bačíkové.

Lucia Piussi (1971) zpívá vlastní texty v kapele Živé kvety. Pracovala jako herečka (a také uklízečka) v legendárním bratislavském divadle Stoka, kde hrála téměř ve všech inscenacích. Vystudovala scenáristiku na VŠMU v Bratislavě, psala básně a povídky do časopisů, román Láska je slípka vydala v roce 2011.

Reklama

Výběr článků

Načítám