Hlavní obsah

Městské divadlo Brno je aktivní i v době koronavirové

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnohé divadelní scény se snaží aktivně naplnit zvláštní vynucené „prázdniny“. Dle svých možností nabízejí pomoc potřebným i chvíle pohody a rozptýlení, třebaže ne přímo z očí do očí. Nejinak je tomu v Městském divadle Brno.

Foto: MdB

Pohled do dámské krejčovny

Článek

I zde se šijí ochranné roušky, a to již druhým týdnem. Možno říct: ve velkém. V krejčovně dámské i pánské to jen odsýpá, a není divu. Zdejší krejčové jsou zvlášť zručné, navyklé na přípravu často i velmi náročných kostýmů. Roušky jim jdou od ruky. Výrobky následně distribuuje na potřebná místa Magistrát města Brna. Spojení funguje také s iniciativou sijemerousky.cz.

Městské divadlo Brno nabízí online přenosy svých inscenací. Záznamy jsou umisťovány na YouTube kanál MdB TV dvakrát týdně. Ve středu a v sobotu.

Diváci mohou zhlédnout starší autorské inscenace napsané přímo pro tuto brněnskou scénu. Jedná se o představení mající za sebou již derniéru. Jde tedy o příležitost uvidět, co nám uniklo, nebo si rádi připomeneme. Informace o vysílání budou v příslušný den na webu MdB a sociálních sítích.

V pondělí 13. dubna na televizní obrazovce v programu ČT Art se bude vysílat záznam úspěšné inscenace Lakomec v titulní roli v osobitém podání skvělým Boleslavem Polívkou.  

Herci MdB zas ze svých domovů baví diváky na sociálních sítích scénkami z každoročních slavnostních večerů divadla známých pod názvem Křídla.

Zahájena byla i videosoutěž v hlavních rolích s domácími mazlíčky. Diváci na základě hlasu ve videu mají určit, který herec či herečka je páníčkem. Takže vlastně taková jiná varianta na starou gramofonovou desku His Master's Voice.

Odstartována byla také „Písničková výzva MdB“. Nominovaní umělci zazpívají jednu píseň, jejíž výběr je omezen písmenem, které na ně připadne. Tím musí začínat název písně, nebo jméno interpreta.

Mnozí z členů souboru se aktivně zapojují do čtení pohádek dětem v nemocnicích. Na základě přečtené pohádky děti nakreslí obrázky, který následně putují do obrázkové soutěže.

I v nesnadné době se členové MdB snaží rozdávat optimismus a dobrou náladu a dle svých možností pomoci potřebným.

Reklama

Výběr článků

Načítám