Hlavní obsah

Městská nemocnice Ostrava obnovuje vozový park

Novinky, Josef Zajíc
Aktualizováno

Městská nemocnice Ostrava pokračuje v kontinuálním obnovování vozového parku. Po loňských dvou sanitkách přibyla se začátkem roku 2017 další tři nová vozidla.

Foto: Foto: Zdroj NMO

Ostrava 15.2.2017 Městská nemocnice Ostrava obnovuje vozový park.

Článek

Na základě výběrového řízení, vyhlášeného v roce 2016, tu do provozu uvedli vozy značky Ford Transit Custom. Celková hodnota zakázky je 3 800 000 korun. Nové sanitky tak nahradily už dříve vyřazená auta.

„Sanitní vozidla Ford jsou obsazena motory EcoBlue, které byly navrženy ke splnění přísných standardů emisní normy Euro 6, jsou kompletně klimatizována včetně ambulantního prostoru pro pacienta. Vozidla jsou oproti ostatním sanitkám MNO opatřena jednou sedačkou pro pacienty navíc. Sanitky Ford tak odvezou mnohem více pacientů najednou. Dodavatel splnil termíny zakázky, a tak jsme mohli po nezbytných administrativních krocích sanitky uvést do provozu s koncem měsíce ledna 2017,” řekl náměstek pro techniku a provoz Zdenek Stříbný.

Sanitky jsou začleněny do Integrovaného záchranného systému Moravskoslezského kraje, jako všechny ostatní sanitky Městské nemocnice Ostrava.

„Letos se chytáme vyřadit další sanitky, a pokud půjde vše podle plánu, nových bychom se mohli dočkat v druhé polovině letošního roku,” informoval Ing. David Račák, tiskový mluvčí Městské nemocnice Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám