Hlavní obsah

Městská nemocnice Ostrava má nový rentgenový přístroj

Novinky, Josef Zajíc

Městská nemocnice Ostrava od konce srpna používá nový rentgenový přístroj, který zlepší identifikaci úrazů a onemocnění a zrychlí službu pro pacienty. Novým přístrojem může být pořízeno až 500 snímků týdně. K dispozici je na oddělení Radiologie a zobrazovacích metod.

Foto: Josef Zajíc

Nový rentgenový přístroj chystá ke snímkování vrchní radiologický asistent Marek Novák.

Článek

Vítězem veřejné zakázky na jeho dodání se stala firma Aura Medical s.r.o. Jedná se o přístroj švédského výrobce Arcoma,  model Precision. Celková kupní cena včetně provedení stavebních úprav spojených s instalací byla 8,2 miliony korun včetně DPH. Tímto přístrojem bylo nahrazeno nefunkční zařízení z roku 2003.

„Na novém rentgenovém přístroji se provádí veškerá skiagrafická vyšetření, pořizuje tedy statické snímky pro celé spektrum našich oborů i pro praktické lékaře mimo nemocnici. Od nového zařízení, které je plně digitalizováno, očekáváme lepší a kvalitnější zobrazení za použití co nejmenší dávky záření pro pacienty a také komfortnější práci pro obsluhující personál," uvedl ředitel Městské nemocnice Petr Uhlig.

Podle vrchního radiologického asistenta Marka Nováka Městská nemocnice má k dispozici čtyři rentgenové přístroje, dva jsou již vyměněny za nové, další dva na obměnu čekají.

K další modernizaci a doplnění přístrojového vybavení nemocnice bude docházet i v následujících týdnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám