Hlavní obsah

Mejdan roku aneb Grock slaví desáté narozeniny

Novinky, Josef Tovara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mejdan roku – tento příznačný titul vybrala bílinská kapela Grock pro svůj výroční koncert konaný u příležitosti oslavy 10 let od jejího založení. V pátek 10. prosince ve 20.00 hodin vypukne v bílinském Kulturním domě Fontána slavnost, která nemá v historii místní hudební scény obdoby.

Foto: Grock

Logo Grock

Článek

V průběhu koncertu totiž na pódiu vystoupí všichni členové, kteří v sestavě této rockové stálice doposud působili. Celý večer bude uspořádán do čtyř bloků. Jako host vystoupí nejprve spřízněná skupina Dobrý pocity, prožívající svůj comeback v nové sestavě, pro kterou je tento výroční koncert zároveň premiérou. Poté se již přeneseme v čase a vrátíme se do 90. let, které nám připomene kapela Bisaco – formace, která se později přerodila v Grock.

Další posun v časové ose nás zavede do roku 2000, kdy vznikla první verze Grocku. V této fázi koncertu na postu zpěváka vystoupí nejprve Franta Krejčí a následně Tomáš Slaboch, který byl dlouholetým frontmanem kapely.

Závěrečná část večera bude patřit současné sestavě Grocku, která mimo jiné v závěru svého programu zařadí píseň s trojhlasným zpěvem, tudíž se na pódiu sejdou všichni tři dosavadní zpěváci. Nechme se překvapit, která ze skladeb to bude…

Jak prohlašují sami muzikanti: „Chcete-li zažít večer plný poctivé rockové muziky, slyšet písně, které už naživo nikde jinde neuslyšíte, a krom Grocku si dát i grog, jaký svět už dlouho neviděl (za 15 Kč), přijďte s námi oslavit naše výročí.“

Pro dokreslení atmosféry bude v průběhu koncertu nad pódiem probíhat projekce fotografií z jednotlivých etap kapely. Vstupné je zábavných 30 Kč v předprodeji a 50 Kč na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám