Hlavní obsah

Medailově nejúspěšnější rok zažili vloni ostravští karatisté

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2015 ostravští karatisté z klubu Shotokan Karate ATTFIS vybojovali skvělých 117 medailí - 26 zlatých, 26 stříbrných a 65 bronzových. Přivezli je z celkem 15 turnajů, sedm se uskutečnilo mimo hranice České republiky. V porovnání s předchozím rokem byl ten uplynulý úspěšnější.

Foto: ATTFIS Ostrava

Amálie Ondroušková, nejúspěšnější reprezentant klubu 2014 a 2015

Článek

Klub, který v Ostravě působí již od roku 1992, bojuje jak na mezinárodních turnajích, tak na tuzemských. V Polsku na mistrovství města Lodž vybojovali v prosinci na konci sezóny karatisté dva tituly mistrů, jeden titul vicemistra a čtyři bronzové medaile.

Ve stejném městě, ale na jiném turnaji - Champion Cup - vybojovala Eliška Čubová titul mistryně. Na otevřeném mistrovství Opolszczyzny v Prudniku bodovali karatisté se ziskem 18 medailí. Třikrát první místo, pětkrát druhé a desetkrát třetí. 

Mistři ČR ve dvou svazech karate

V uplynulém roce reprezentanti klubu vybojovali ve svazech SKIF a FSKA celkem čtyřikrát titul mistra ČR, pětkrát titul vicemistra a 13krát bronzovou medaili. O všechny tituly mistryň se zasloužili Amálie Ondroušková (2), Zuzana Hájková a Nikola Chybíková. Na krajské úrovni má klub pět titulů mistrů kraje, čtyřikrát vicemistra a tři bronzové medailisty.

Nejlepším reprezentantem klubu se již druhý rok stala Amálie Ondroušková, která za rok vybojovala celkem 20 medailí - 9krát 1. místo, 3krát 2. místo a 8krát 3. místo. Na druhé příčce se umístila Lucie Petrušková, která vybojovala celkem 11 medailí - 3krát 1. místo, 2krát 2. místo a 6krát 3. místo. Na třetí příčce v počtu úspěchů skončila Zuzana Hájková se ziskem 8 medailí - 3krát 1. místo a 5krát 3. místo.

Reprezentace kraje na Olympiádě dětí a mládeže

Členové ostravského klubu (David Šebek, Jiří Pochman, Nikola Chybíková a Vendula Brožová) reprezentovali po dlouhých sporech s vedením Severomoravského svazu karate, ale za velké podpory České unie sportu a Moravskoslezského kraje, kraj na Letní Olympiádě dětí a mládeže v Plzni 16. a 17. června 2015, kde bohužel se nepodařilo přivézt cenné kovy.

Místo nich vybojovali oceněné dvě páté místa, jedno sedmé a další bodované pozice. Celkem tak dopomohli MS kraji 56 body do celkové tabulky. Krajskou výpravu karate pak vedl v roli hlavního trenéra Miloš Škoda (2. Dan).

„Chtěl bych všem pogratulovat k úspěchům, poděkovat za reprezentaci klubu, města a kraje na turnajích v ČR i mezinárodně. Velké poděkování patří celému trenérskému týmu klubu a také rodičům závodníků za podporu dětí,” konstatoval hlavní trenér klubu Miloš Škoda.

Na mistrovství světa World Shotokan Karate-Do Association (3. - 4. října 2015) a POLISH OPEN: International Karate Grand Prix Bielsko-Biala (10. - 11. října 2015) pak klub zastupoval v roli oficiálního fotografa akce - Jakub Škoda. Všechny fotky z obou akcí naleznete na  facebookové stránce klubu, právě na této stránce pak klub podporuje již přes tisíc fanoušků.

Klub v letošním roce pořádá nábor nových členů a to v lednu a druhý na začátku školního roku v září. Klub se zaměřuje na děti a mládež, také jako jediný klub karate v kraji otevřel sportovní přípravku pro děti předškolního věku 3 - 5 let, speciální přípravku trénuje trenérka Veronika Škodová (2. Dan). 

Reklama

Výběr článků

Načítám