Hlavní obsah

Meč pánů z Velhartic z pera autorky Jindřišky Mendozové potěší dětské čtenáře

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V edici Beletrie pro děti vychází u nakladatelství Grada Publishing poutavý příběh, v němž se prolínají dvě časové linie – současná a historická z období vlády Karla IV. Knížka se jmenuje Meč pánů z Velhartic a její autorkou je Jindřiška Mendozová.

Foto: archiv Grada Publishing

Nová knížka Jindřišky Mendozové nese název Meč pánů z Velhartic.

Článek

Hlavními hrdiny publikace Meč pánů z Velhartic jsou jedenáctiletý Jakub Šimek a stejně stará Anežka Bušková, jejíž prapředci byli rádci a komoří Karla IV. Jakub je sice ve Velharticích na letních prázdninách tak trochu omylem – kvůli zapomnětlivosti svého táty, ale vůbec mu to nevadí.

Hodlá totiž na velhartickém hradě vypátrat číše, ze kterých pili Karel IV. s Buškem z Velhartic. To, co nejdřív vypadá jako příjemná letní zábava, přeroste v dobrodružství, do kterého zasáhnou i aktéři staletí starého příběhu.

Ilustrátorkou krásných černobílých obrázků uvnitř knihy i autorkou návrhu obálka je Jarmila Růžičková.

Autorka knížky - Jindřiška Mendozová - studovala produkci na FAMU v Praze a španělštinu a tvůrčí psaní na univerzitách v Barceloně (Španělsko) a v Guayaquilu (Ekvádor). Po návratu z Jižní Ameriky do Čech se věnovala překládání, psaní pro televizi (seriály, pořady pro děti) a rozhlas. V současné době píše především vlastní knížky, ale úplně neopustila ani televizní prostředí. Ve volném čase velmi ráda cestuje, chodí do divadel a na výstavy, poslouchá hudbu a čte. Většinu z toho absolvuje spolu se svými třemi dětmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám