Hlavní obsah

Mateřské školy včetně jeslí se v Mostě znovu otevřou 11. května

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Most rozvolňuje opatření zavedená k prevenci šíření onemocnění COVID-19. Dalším krokem bude zprovoznění všech pracovišť mateřských škol včetně jeslí. Ty se pro děti otevřou v pondělí 11. května.

Foto: Město Most

Článek

V pondělí se na tom dohodli zřizovatel společně s ředitelkami školek. Mateřské školy budou fungovat v běžném režimu a za dodržování hygienických i bezpečnostních opatření tak, aby se chránilo především zdraví dětí i zaměstnanců.

„Město Most se pomalu vrací zpátky do běžného života, což je velmi dobrá zpráva. Na otevření mateřských škol čekalo mnoho rodičů. Proto všechny žádáme, aby dodržovali hygienická a bezpečnostní opatření, kterými je otevření podmíněno. V mateřinkách bude jiný režim na setkávacích místech, jako jsou šatny či jídelny. Nekompromisně bude prováděn tzv. ranní zdravotní filtr, abychom vyloučili převzetí dětí s příznaky respiračního onemocnění,“ uvedla náměstkyně primátora Markéta Stará.

Doposud fungovala pouze jedna mateřská škola - v ulici A. Sochora, která zajišťovala péči o děti ve věku 3-6 let zaměstnanců v profesích vyjmenovaných ve vládním usnesení. Ta jako jediná otevře o den později, tj. v úterý 12. května.

Statutární město Most je zřizovatelem 4 mateřských škol s 18 pracovišti, které aktuálně navštěvuje zhruba 1 750 dětí.

Odlišně bude od běžného provozu probíhat přijímání a shromažďování dětí. Příchody dětí budou rozfázovány a zajištěno bude také jejich střídání při stravování. Uvnitř školského zařízení nebude povinné nošení roušky. Město Most také s předstihem zásobuje všechny školky dezinfekcí a ochrannými prostředky.

Reklama

Výběr článků

Načítám