Hlavní obsah

Mateřská škola ve Vojkovicích má nové hřiště a zahradu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 20. června se v Mateřské škole Vojkovice konal Den otevřených dveří, během kterého bylo veřejnosti představeno nové hřiště a zahrada, vybudované v přírodním stylu.

Foto: Jiří Smutný

Zvláštností nové zahrady jsou vyvýšené záhony

Článek

Vedení obce i Základní a Mateřská škola Vojkovice pozvalo nejen veřejnost, ale i autorky celého projektu, architektky Petru Pokludovou a Libuši Pokludovou.

Na úvod malé slavnosti krátce promluvil starosta Vojkovic Karel Klein. Pak dostaly slovo sestry Pokludovy. Konstatovaly, že pro realizaci projektu byly využity dotace na enviromentální vzdělávání dětí, což vyžaduje dodržet předepsané podmínky. Vše musí být například zhotoveno z čistě přírodních materiálů.

Projekt sestává ze dvou částí, z hřiště a zahrady. První část slouží k rozvoji motoriky a obratnosti dětí. Ve druhé bude probíhat praktická ekologická výchova. K dispozici jsou vyvýšené záhony s květinami, bylinami i zeleninou, jezírko s kvetoucími lekníny nebo ohrady na kompost. V zahradě byly rovněž vysazeny nové keře a stromy, a to výhradně domácí druhy.

Na nové hřiště i zahradu je radost pohledět. A už teď je vidět, že nový areál bez problému najde svoje využití. Mnohé děti už novinky prozkoumaly a některé se rovnou pustily na hřišti do sportování.

Reklama

Výběr článků

Načítám