Hlavní obsah

Mateřská škola pozvala rodiče a děti na netradiční oslavu posvícení

Novinky, Martin Fletcher

Mateřská škola ve Skuhrově nad Bělou netradičně pojala oslavu posvícení. V úterý 18. října připravily učitelky z pro rodiče a děti odpolední akci Od zrníčka ke koláči.

Foto: MŠ Sluníčko Skuhrov nad Bělou
Článek

Hlavní myšlenkou bylo nejen se společně pobavit, ale také se něco nového dozvědět. Dostat se do časů našich prababiček, kdy „bez práce nebyly koláče“. Co všechno předchází tomu, než se zakousneme do sladkého koláčku, si děti v tento den mohly vyzkoušet na stanovištích umístěných nejen na místní zahradě, ale i v prostorách MŠ.

A jak vše probíhalo? Začínalo se od zrníčka. Zasít, poznat druhy obilí, vědět čím sklidit, oddělit zrníčka od klasu, namlít mouku na ručním i elektrickém mlýnku, mouku přesít a donést k mlynáři. Poté putovat za pekařem, poznat, co patří do těsta, a upéct si posvícenský koláč. Těsto kynulo, koláče voněly a všem moc chutnaly.

Mateřská škola děkuje za spolupráci DDM v Rychnově nad Kněžnou, rychnovskému pěveckému sboru Carmina za zapůjčení kostýmů, ZŠ ve Skuhrově nad Bělou za bezva pomocníky, Petru Lukavskému a farmě Brocná za obilí a šikovným maminkám i babičkám za upečení posvícenských koláčků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám