Hlavní obsah

Masopust v Kralupech i Veltrusech již tuto neděli

• Aktualizováno
Novinky, Martin Tlustý

Kralupský i Veltruský masopust letos proběhnou ve stejný den, a to v neděli 11. února.

Foto: Martin Tlustý

Ta nejlepší veltruská maškara ve finále obdrží čerstvě vyuzené sele!

Článek

Pro místní veltruské děti však Masopust vlastně začíná již v sobotu 10. února, kdy se v místní Sokolovně od 15 hodin uskuteční Dětský masopustní karneval, který organizuje místní a již dobře zavedené Rodinné centrum Havránek.

Nedělní hlavní část Veltruského Masopustu začne v neděli v 10 hodin v nově rekultivovaném parčíku u místní základní školy. Akce je organizována za podpory Města Veltrusy, místní Asociace sportu pro všechny, zdejšími fotbalisty, jakož i baráčníky.

Průvod v čele s kralupskou dechovkou následně projde městečkem Veltrusy, a to za četných zastávek k tanci a občerstvení jak malých, tak velkých obyvatel Veltrus. Zhruba na půl dvanácté dopoledne je plánován příchod masopustního reje na místní fotbalový stadion, kde však již od deváté ráno lze pořídit kvalitní zabijačkové pokrmy od místního dodavatele.

Na hřišti následně proběhne již tradiční přehlídka masek i dětské sportovní a dovednostní hrátky. Mimochodem, každá maškara po příchodu na stadion obdrží černou polévku. Ta však úplně nejlepší maškara po předchozím a tradičně již velmi přísném výběru dostane od pořadatelů špičkově vyuzené selátko.

Letošní Kralupský Masopust vypukne v neděli 11. února a jeho hlavními pořadateli jsou místní Kulturní dům Vltava a Tělovýchovná jednota Sokol.

Již v 11 hodin se před KD Vltava v Lobečku rozloží prodejci zabijačkových i mnoha jiných, převážně sladkých pochutin. Tradičně nebudou chybět jak malé dětské zábavní atrakce, tak ani teplé a horké nápoje pro malé i velké.

Sraz účastníků kralupského masopustního průvodu je mezi druhou až třetí hodinou odpoledne na kralupském Sokolišti mezi kralupským Městským úřadem a nemocnicí. Během čekání si zde hlavně děti mohou tradičně jak zahrát, zasoutěžit a také se projet na hned několika koních.

Ve tři odpoledne pak kralupský maškarní průvod v čele s místní dechovkou, která mezitím dorazí nazpět z Veltrus, vyrazí již tradičně a velkou oklikou za bedlivého dohledu kralupské Městské policie přes pěší lávku směrem do Lobečku před Kulturní dům Vltava, kde kralupský masopustní průvod následně přibližně o půl páté odpoledne vyvrcholí.

Po konci masopustního reje mohou děti se svými rodiči pokračovat do velkého sálu KD Vltava na dětský maškarní karneval, kde je však již třeba hradit symbolické vstupné. Na začátku karnevalu přibližně ve tři čtvrtě na pět odpoledne bude v malém sále KD Vltava slavnostně otevřena výstava Malujeme s Mikešem, a to včetně vyhlášení dětských vítězů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám